Leijonien taistelu ei riittänyt - USA ryntäsi välieriin

MAAJOUKKUE / Uutinen
USA suuntaa välieriin.
Suomi ja USA olivat molemmat sijoitusotteluihin putoamisen partaalla ennen keskenäistä otteluaan. Taistelusta kehkeytyi kunnon trilleri, kun kumpikaan puoli ei antanut periksi. Lopulta amerikkalaiset saivat junnuleijonista yliotteen voittaen ottelun 9-4. (1-1, 3-2, 5-1)

Suomi otti aikaisen johdon pelin alkuminuuteilla, kun Jonne Tammela iski Sebastian Ahon syötöstä pikkuleijonat johtoon. Ensimmäisen erän loppuminuuteilla USA nousi kuitenkin tasoihin Thomas Novakin johdosta.

Toisen erän alussa Suomi siirtyi takaisin johtoon Petrus Palmun toimesta. Tämä riitti juniorijenkeille ja he nousivat jälleen tasoihin. Hetken kuluttua osapuolet vaihtuivat ja Suomi oli tappiolla. Vili Saarijärvi iski Palmun avustuksesta Suomen tasoihin, mutta sitä juhlaa ei ehtinyt minuuttiakaan kulua, kun USA uusi johtonsa.

− Päällimmäisenä ottelusta jäi mieleen ensimmäinen erä. Emme olleet lähelläkään sitä fyysistä ja henkistä tasoa, mitä näissä otteluissa vaaditaan, harmitteli pikkuleijonien päävalmentaja Mika Marttila.

USA ryminällä välieriin

Amerikkalaisista illan tehokkaimmat olivat Novak kahdella maalillaan ja syötöllään sekä Troy Terry, joka iski kypärätempun. Suomalaisista Palmu merkkautti maalin ja syötön, samoin Aho.

Päätöserässä USA ei antanut enää Suomelle mahdollisuutta. Alkuminuuteilla USA lisäsi johtoaan kahteen maaliin. Aho antoi vielä toivoa ylivoimaosumalla, mutta erän loppupuoliskolla USA laittoi kuudennen vaihteen silmään eikä katsonut taakseen. Maaleja syntyi vielä neljä kappaletta.  Näillä lukemin USA suuntaa välieriin ja Suomi suuntaa sijoitusotteluun.

− Olimme kamppailutilanteissa, irtokiekossa ja erikoistilanteissa huonompia. USA oli auton ratissa lähes koko ajan. Kolmas erä eteni samalla kaavalla kuin avauserä, mutta USA onnistui enemmän viimeistelyssä, analysoi Marttila.

Marttila ei kuitenkaan tästä masentunut, vaan katseet siirtyivät seuraavaksi perjantaille.

− Tulee vielä pitkä ilta. Otamme pelaajat koolle, katsomme nauhoja ja otamme moraalin asialle. Perjantaina on turnauksen viimeinen ottelu ja ainahan tavoitteena on pelata paras ottelu viimeisenä. Yritämme saada kaikki hyödyt irti sekä joukkueesta, että yksilöistä. Näitä pelejä kun ei ole todellakaan liikaa, päätti Marttila.