Leijonat otti taisteluvoiton Venäjästä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomi voitti EHT-ottelussa Moskovassa Venäjän 3-1.
Leijonien EHT-ottelut jatkuivat Moskovassa Venäjää vastaan. Suomen tiukka puolustuspeli tuotti tulosta, kun kotijoukkue kaatui 3-1.

Ensimmäinen erä oli Suomelta vaikea. Venäjä paineisti aggressiivisesti, eikä Suomi saanut omaa peliään käyntiin. Kotijoukkueen aktiivinen pelaaminen tuotti tulosta, kun Slava Voinov iski kotijoukkueen johtoon kovalla laukauksellaan.

Suomi onnistui kuitenkin tasoittamaan pelin vielä avauserän aikana. Kolmen kaistan hyökkäyksen päätteeksi Leo Komarov iski Mikko Rantasen laukauksen jälkeisen irtokiekon maaliin.

Sebastian Aho esitteli toisessa erässä taitojaan, kun hän iski Suomen johtoon. Aho oli jo kaatumassa jään pintaan mutta onnistui silti laukomaan kiekon tarkasti maaliin.

Pirteän ottelun pelannut Teemu Pulkkinen lisäsi Suomen johdon kahteen maaliin vain sekunti ennen toisen erän loppua.

Venäjä pyrki ahnaasti kaventamaan ottelua kolmannessa erässä mutta ei onnistunut maalinteossa. Loppulukemat kirjattiin Suomen voitoksi 3-1.

Leijonat jatkaa valmistautumista MM-kisoihin lauantaina, kun vastassa on toistamiseen Venäjä.