Lehtisen paita nousi juhlallisesti kattoon Espoossa

LIIGA / Uutinen
Blues on nyt jäädyttänyt kaksi pelinumeroa.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Yhdeksät arvokisat, kahdeksan arvokisamitalia. Kolme valintaa NHL:n parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi, kaksi Stanley Cupia. Jere Lehtisen ura on upea. Lehtisen saavutukset saivat ansaitsemaansa kunniaa Espoossa, kun espoolaisen kiekkoikonin paita nostettiin Areenan kattoon.

Espoon tiistai-illassa koettiin lämpimiä hetkiä, kun Pohjois-Amerikan vuosien jälkeen takaisin Suomeen ja Espooseen palanneen Jere Lehtisen kymppipaita nostettiin hallin kattoon jäädytyksen merkiksi.

Ennen illan Blues-TPS-ottelua pidetyissä juhlallisuuksissa Bluesin GM Peter Ahola, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola, entinen TPS-valmentaja Jukka Koivu sekä Blues-valmentaja Timo Hirvonen pitivät oman puheenvuoronsa ja kiittivät Lehtistä pitkästä urasta ja työstä espoolaisen kiekkokulttuurin eteen.

− Jere on Leijonien Leijona, ehdoton joukkuepelaaja. Mutta myös luotettava, pidetty ja kunnioitettu ihminen, Kummola kiteytti Lehtisen uraa ja persoonaa.

Lehtinen itse oli tapansa mukaan vaatimaton.

− Olisin mieluummin vaihtoaitiossa luistimet jalassa ja kamat päällä kuin täällä puhumassa.

− Kiitos Espoo Bluesille tästä kunnianosoituksesta. Sitoessani pienenä poikana luistimia Matinkylän ulkojäällä, en olisi ikinä voinut uskoa urani vievän näin pitkälle, Lehtinen tunnelmoi.

Lehtinen kiitteli kaikkia uraansa vaikuttaneita ihmisiä ja nosti esiin erityisesti perheen ja valmentajat, mutta myös huoltajia ja omat kiekkoesikuvansa Jari Kurrin ja Teemu Selänteen sekä pitkäaikaisen maajoukkuetoverin Ville Peltosen.

− Villen kanssa taivallettiin yhdessä melkein kaksikymmentä vuotta. Teemu, Kime, Juti, Kurri, Lehtinen luetteli muita itselleen tärkeitä suomalaisia pelaajia.

Jumbotronilla vilahtivat videoterveiset muun muassa Selänteeltä sekä pitkäaikaiselta Dallas-ketjukaverilta Mike Modanolta.

− Oli uskomatonta pelata Yhdysvaltojen kaikkien aikojen parhaan pelaajan kanssa vuosia samassa ketjussa, Lehtinen ylisti myös Modanon uraa.

Tilaisuus päättyi Lehtisen paidan nostoon sekä pitkiin suosionosoituksiin. Illan ottelun alku viivästyi puolella tunnilla, mutta se tuskin haittasi ketään paikalla ollutta.

» Lähetä palautetta toimitukselle