Karl-Gustav Kaisla on poissa.

Juha Rahkonen

Legendaarinen tuomari on poissa - SM-liiga kunnioittaa hiljaisella hetkellä

Suomen legendaarisimpiin tuomareihin lukeutuva Karl-Gustav Kaisla, 68, on poissa.

68-vuotias Karl-Gustav Kaisla on kuollut. Kunnioitettu tuomari menehtyi perjantaina Helsingissä vaikean sairauden murtamana.

Kaisla oli yksi Suomen tunnetuimmista erotuomareista. Hän tuomitsi SM-sarjassa ja SM-liigassa kaikkiaan 514 ottelua vuosina 1969-1990.

SM-liigan parhaana erotuomarina hänet palkittiin vuosina 1978, 1980 ja 1990. Hänet myös aateloitiin Jääkiekkoleijonaksi numerolla 73 vuonna 1991.

Myös Kaislan kansainvälinen ura oli mittava, sillä hän tuomitsi kolmesti MM-kisoissa, kerran olympialaisissa, sekä Kanada Cupissa vuonna 1987. Kansainvälisen uran huippukohta oli 1980 Lake Placidin olympialaisten mitalisarjan ottelu Yhdysvallat-Neuvostoliitto, sillä Kaisla toimi kyseisen "Miracle On Ice" -ottelun päätuomarina.

Päätuomariuransa jälkeen hän toimi erotuomarikouluttajana ja otteluvalvojana. Hänen aloitteestaan perustettiin myös Suomen jääkiekkoerotuomarien liitto.

SM-liiga kunnioittaa Kaislan poismenoa lauantaina, kun kaikilla viidellä pelipaikkakunnalla pidetään hiljainen hetki erotuomarilegendan muistolle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Kommentit

Tulosvetovihjeet

TPSHIFK
"TPS nappaa pronssit kotiyleisön voimalla"
Pronssiotteluissa perinteisesti on kyse syttymisestä. Sytykettä lisää tuo luonnollisesti kotiyleisö, joka on TPS:n takana. Kotijoukkue onkin hävinnyt 2010-luvun pronssiotteluissa vain kahdesti. Ottelu tuskin nousee suureksi trilleriksi, mutta avoimempi pelin kuva voi syntyä. Tällöin TPS on vahvemmilla.
  • 3
  • 4
  • 2
  • 3

Luetuimmat