Leafs iski viidesti toisessa erässä - Komaroville lisää pisteitä

James van Riemsdyk kuului ottelun onnistujiin.
Toronto Maple Leafs ratkaisi ottelun New York Rangersia vastaan toisessa erässä iskemällä kymmenen minuutin sisäään viisi maalia. Los Angeles Kings nappasi kauden avausvoittonsa kotiottelussa Winnipeg Jetsiä vastaan.

Toronto Maple Leafs, joka oli hävinnyt kaksi ensimmäistä kotona pelaamaansa ottelua, matkusti New Yorkiin Rangersin vieraaksi. Leafs oli Rangersille tyly.

Ensimmäinen erä oli vielä tasainen. Cody Franson vei vieraat johtoon ylivoimalla ottelun kahdeksannella peliminuutilla, mutta vahvasti kauden aloittanut Rick Nash iski ottelun tasoihin vielä ennen erätaukoa Martin St. Louisin hienosta poikkikentän syötöstä.

Toisessa erässä Leafs latoi Henrik Lundqvistin selän taakse viisi maalia. Lundqvistin tilalle maalinsuulle vaihdettiin Cam Talbot, kun Lundqvistin selän taakse oli tehty 6 osumaa 24 laukauksella. Edellisessä ottelussa turhautuneelta vaikuttanut Leafslaituri Phil Kessel avasi oman maalitilinsä ja toisen erän maalihanat erän kuudennella minuutilla ylivoimalla ja Nazem Kadri jatkoi tästä reilut kaksi minuuttia myöhemmin napauttamalla kiekon maaliin aivan maalin edestä.

Kymmenennellä minuutilla maalintekovuorossa oli James van Riemsdyk. Laituri pääsi läpiajoon alivoimalla, kun Leo Komarov taisteli kiekosta ja se pomppi van Riemsdykelle. Tilanne oli jo 4-1 Leafsille.

Lee Stempniak onnistui vielä kaventamaan tilanteen 4-2:een erän neljännellätoista peliminuutilla rynnimällä röyhkeästi James Reimerin vartioimalle maalille ja survomalla kiekon sisään., mutta vain minuuttia myöhemmin Tyler Bozak jo lisäsi Leafsin johdon takaisin kolmeen maaliin. Tästä ehti puolestaan kulua 48 sekuntia, kun David Clarkson siirsi Leafsin jo 6-2-johtoon. Komarov sai maaliin ottelun toisen syöttöpisteensä.

Päätöserässä rangersin Derrick Brassard avasi oman maalitilinsä ja kavensi ottelun lopputulokseksi 6-3 Leafsille. Leafsin paras pistemies ottelussa oli Kessel, jonka saldo ottelusta oli tehot 1+2.

Hallitseva mestari Los Angeles Kings otti kauden kolmannessa ottelussaan ensimmäisen voittonsa, kun se oli kotonaan Winnipeg Jetsiä maalein 4-1 parempi. Ottelussa Kingsin paras ketju oli Jeff Carterin johtama ketju, jonka laidoilla pelasivat Tyler Toffoli ja Tanner Pearson. Hyökkäysketjun jäsenet tekivät ja syöttivät maalin mieheen. Ketjun ulkopuolisesta maalista vastasi sentteri Anze Kopita. Kingsin maalia vartioi Martin Jones, joka torjui 29 kertaa.

Bryan Little oli ainoa Jetsin mies, joka onnistui Jonesin yllättämään.

NY RANGERS-TORONTO 3-6

LOS ANGELES-WINNIPEG 4-1