Lake Placidin turnaus päätökseen - USA voitti Tšekin

MAAJOUKKUE / Uutinen
USA päätti turnauksen voittoon.
Lake Placidissa pelattu alle 20-vuotiaiden maajoukkueturnaus saatiin päätökseen Suomen aikaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Viimeisessä ottelussa Yhdysvallat kohtasi Tšekin.

USA murskasi keskiviikkona Ruotsin maalein 7-1 ja torstaina Suomen 9-1. Ottelussa Tšekkiä vastaan ei tehty aivan yhtä paljoa maaleja.

Suomea vastaan kolme maalia mättänyt yhdysvaltalaishyökkääjä Tyler Motte jatkoi maalitehtailuaan myös Tšekkiä vastaan. Ottelun avausmaali syntyi ensimmäisen erän puolessa välissä tasavajaalla, kun Motte tuikkasi irtokiekon maalin edestä sisään.

Tšekki oli ottelussa selkeä altavastaaja. Se näkyi myös laukaisutilastoissa, sillä toisessa ja kolmannessa erässä punapaidat saivat yhteensä vaivaiset kuusi laukausta kohti maalia. Vaikka USA peliä hallitsi, lukemat pysyivät toisenkin erän jälkeen USA:n johdossa 0-1.

Kolmannessa erässä USA lopulta lisäsi vielä johtoaan. Chase De Leo ja John Hayden onnistuivat maalinteossa, ja USA nappasi päätösottelusta voiton lukemin 3-0.

USA:n ryhmä oli turnauksen alussa jaettu kahteen eri joukkueeseen. Kun kolmeen viimeiseen otteluun kerättiin taas parhaat samaan joukkueeseen, tulos oli murhaava: kolme voittoa ja maaliero 19-2. Turnauksen parhaimpina pistemiehinä häärivät Yhdysvaltojen hyökkääjät Jack Eichel ja Sonny Milano, jotka molemmat kokosivat yhdeksän tehopistettä. Turnauksen paras maalintekijä löytyi niin ikään Yhdysvalloista: Alex Tuch teki kuusi maalia kuudessa ottelussa.