Lähde: NHL varoittaa sukeltelijoita julkisuudelta salassa

NHL / Uutinen
NHL varoittaa pelaajia ennen lisäseuraamuksia.
Kuva © Getty Images
NHL:n tämän kauden sääntömuutokset sisältävät jälkiseuraamuksia sukeltamisesta. Sportsnet-sivuston Elliott Friedmanin mukaan NHL on päättänyt pitää varoitukset salassa.

NHL-kauden 2014-15 aluksi tulleet sääntömuutokset sisältävät tiukemman suhtautumisen otteluissa filmaamiseen eli sukelteluun. Kurinpito tutkii kiistanalaiset rikkomukset jälkikäteen videolta.

Rangaistusjärjestelmä sisältää varoituksen, jonka jälkeen seuraavista rikkeistä aletaan jakaa sakkoja. Neljännestä rikkeestä eteenpäin sakon saa pelaajan lisäksi joukkueen päävalmentaja.

Kanadalaisen Sportsnet-sivuston Elliott Friedmanin mukaan NHL on päättänyt antaa varoitukset salassa. Yksittäiset pelaajat ja seurat voivat halutessaan julkistaa sakot, mutta liigan puolelta sitä ei tehdä.

NHL noudattaa samanlaista politiikkaa myös uhkarohkeiden taklausten osalta silloin, kun pelaajan taklaus on lähellä rikkoa sarjan sääntöjä.

Käyttäjän awennstrom kuva

Kommentti: Antti Wennström

Tämä NHL:n päätös osoittaa sen, että sarja on ajan hermoilla. Päätös tiukentaa sukeltamista koskevia rangaistuksia reagoi oivallisesti jääkiekon muuttuneen arjen häpeätahraan. Samalla päätös antaa ensin virallinen varoitus osoittaa sen, että pelaajia kunnioitetaan antamalla heille mahdollisuus parantaa tapojaan.

Samaa muutosta kaivataan myös Suomen sarjoihin.

Sivuhuomiona: On mielenkiintoista seurata, saako yksikään maalivahti jatkossa sakkoja filmaamisesta. Kenttäpelaajat eivät ole jääkiekon ainoita filmaajia.

» Lähetä palautetta toimitukselle