Kuka on NHL-kauden arvokkain pelaaja, Ovetškin, Price vai Tavares?

NHL / Uutinen
John Tavares ohitti tähdistöottelutapahtumassa Carey Pricen, mutta miten käy Hart Trophy -äänestyksessä.
Kuva © Getty Images
NHL-kauden arvokkaimmalle pelaajalle jaettavan Hart Trophyn finaalikolmikko on selvillä.

Hart Trophy jaetaan sille pelaajalle, joka on joukkueelleen arvokkain runkosarjan otteluissa. Viime vuonna palkinnon voitti Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby, mutta häntä ei tällä kertaa finaalikolmikossa nähdä.

Washington Capitalsin venäläiskapteeni Aleksandr Ovetškin on finaalikolmikossa jo viidennen kerran. Ovetškin on pokannut pytyn kolmesti, kausien 2007–08, 2008–09 ja 2011–12 päätteeksi. Tällä kaudella Capitals-tähti voitti maalipörssin 53 maalillaan ja saa palkintokaappiinsa viidennen Maurice Richard Trophyn. Koko pistepörssissä Ovetškin sijoittui neljänneksi 81 tehopisteellä.

Myös Vezina Trophy -finalistiksi päässyt Montreal Canadiensin Carey Price on ensi kertaa Hart Trophyn kolmen parhaan joukossa. Viimeksi maalivahti nähtiin Hart Trophyn kolmen kärjessä kaudella 2011–12. Price torjui runkosarjassa 44 voittoa ja yhdeksän nollapeliä. Hänen sekä torjuntaprosenttinsa että päästettyjen maalien keskiarvo oli liigan paras.

New York Islandersin John Tavares on toista kertaa finaalikolmikossa. Islandersin kapteeni rikkoi uransa maali- ja piste-ennätyksensä tehden 38 maalia ja 86 tehopistettä. Tavares sijoittui pistepörssissä toiselle sijalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle