Koti ei vaihdu − Stamkos jatkaa Lightningissa jättisopimuksella

NHL / Uutinen
Steven Stamkos pysyy Tampassa.
Kuva © Getty Images
Tampa Bay Lightningin tähtisentteri Steven Stamkos aikoo sittenkin jatkaa Tampa Bay Lightningissa.

TSN:n tietojen mukaan Steven Stamkos on solmimassa kahdeksanvuotisen, yhteensä 68 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen Lightningin kanssa. Tämän myötä hänen palkkakeskiarvonsa nousisi 8,5 miljoonaan dollariin. Hänestä tulisi ilman sopimusta rajoittamaton vapaa agentti 1. heinäkuuta.

Stamkosista ovat olleet kiinnostuneita etenkin Toronto Maple Leafs ja Detroit Red Wings, mutta myös Vancouver Canucksin tiedetään olleen Stamkosin perässä. Nyt muut seurat jäävät nuolemaan näppejään, sillä 26-vuotias Stamkos on päättänyt jatkaa uraansa hänet varanneessa seurassa.

Stamkos iski viime kaudella 36 maalia ja yhteensä 64 tehopistettä pelaamissaan 77 ottelussa ennen kuin veritulppa pakotti hänet sivuun kaikista paitsi yhdestä pudotuspeliottelusta. Stamkos pelasi osan kaudesta myös laitahyökkääjänä.

Stamkosin maaliennätys on kaudelta 2011-12, jolloin kanadalainen teki peräti 60 maalia. Lightning varasi hänet vuoden 2008 varaustilaisuuden ensimmäisenä varauksena. Stamkosin viimeisin sopimus (viisivuotinen) tuotti hänelle keskimäärin 7,5 miljoonaa dollaria per kausi.

» Lähetä palautetta toimitukselle