Kostin osui kahdesti - Venäjälle toinen voitto

MAAJOUKKUE / Uutinen
Klim Kostin juhli tekemiään maaleja kahdesti.
Venäjä otti B-lohkon perjantain ainoassa ottelussa voiton Valko-Venäjästä maalein 5-2. Klim Kostinin kaksi maalia sekä Artur Kajumovin maali ja syöttö nostivat kaksikon ainakin hetkellisesti turnauksen pistepörssin kärkeen.

Venäjä onnistui maalinteossa kahdesti avauserässä. Aleksei Polodjanin kaukolaukaus upposi maalivahti Andrei Grišenkon taakse, kun Andrei Altybarmakjan teki hyvää maskia. German Rubtsov harhautti Grišenkon muutama minuutti myöhemmin ja teki lukemiksi 2-0.

Rangaistusten sävyttämässä toisessa erässä Klim Kostinin ja Andrei Svetšnikovin yhteispeli toi Venäjän kolmannen maalin.

Molemmat joukkueet tekivät kolmannessa erässä kaksi maalia. Dmitri Derjabinin osuma kuittantui pikaisesti Artur Kajumovin onnistuessa maalinedusruuhkasta. Kostinin illan toinen osuma oli komea, ja loppulukemat sinetöi Sergei Pišuk.

Valko-Venäjälle putoamispelien välttäminen edellyttää kolmea pistettä Tšekistä, ja myös Sveitsin on yllettävä samaan. Venäjä varmisti pudotuspelipaikkansa voitollaan, ja samalla varmistui myös Ruotsin jatkopaikka.