Korpikoski maalitykkinä Montrealissa, Ovetškin Kurrin ja kumppaneiden kerhoon

NHL / Uutinen
Lauri Korpikoski sai vaihteeksi isoja onnistumisia.
Kuva © Getty Images
Avauserässä kahden maalin tappioasemassa ollut Arizona Coyotes onnistui nousemaan tasoihin ja ohi Montreal Canadiensia vastaan; maalipyssynä toimi Lauri Korpikoski. Alexander Ovetškin taas onnistui 10. kerran urallaan rikkomaan 30 maalin rajan NHL:ssä.

Vaikka Atlantin takana urheiluhuuma kohdistuukin lähinnä amerikkalaisen jalkapallon Super Bowliin, mahtui yöhön myös neljä NHL-ottelua.

Pittsburghissa kohtasivat kaksi alkukauden onnistujaa, joiden viimeaikaiset otteet ovat olleet laskusuhdanteessa. Täpärästi perjantaina New Jersey Devilsin kaatanut Penguins sai vieraakseen torstaina ja perjantaina hävinneen Nashville Predatorsin.

Colorado Avalanchea vastaan toissapäivänä maaleitta jäänyt Predators sai otteluun terävän alun; puolustaja Roman Josin lyöntilaukaus ohitti Marc-Andre Fleuryn vain neljän minuutin jälkeen. Fleuryn ilta ei tästä helpottunut, sillä ennen erän puoliväliä Penguins-puolustaja Simon Despres'in virhe toi Predatorsille illan toisen ja Gabriel Bourquelle kauden kolmannen osuman.

Toisessa erässä Penguinsille tarjottiin mahdollisuutta kaventaa, kun vierailijat sortuivat jatkuvasti jäähyihin. Ylivoimayritykset jäivät kuitenkin torsoiksi, ja Predatorsin alivoimapelaajat pääsivät jopa pariin kertaan haastamaan Fleurya. Erän viimeisellä minuutilla kotijoukkueen ahdinko kasvoi jälleen, kun Eric Nystrom vei Predatorsin 3-0-johtoon.

Päätöserässä Predatorsin Mike Fisher iski 4-0-loppulukemat. Nollapeli oli 21 kertaa torjuneelle Carter Huttonille kauden ensimmäinen ja NHL-uran toinen. Ruotsalaishyökkääjä Filip Forsberg syötti kaksi maalia.

Predatorsin pelit jatkuvat keskiviikon vastaisena yönä kotihallissa Toronto Maple Leafsia vastaan. Penguins saa levätä kaksi päivää ennen vierailua Edmontoniin. Penguins on onnistunut edellisessä kolmessa ottelussaan vain kahdesti maalinteossa.

Kahden maalin Korpikoski

Montrealissa selvänä ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Canadiens joutui vierasjoukkue Arizona Coyotesin yllättämäksi. Ensimmäisessä erässä kahden maalin tappioasemassa ollut Coyotes kiri rinnalle ja ohi, eikä vähiten Lauri Korpikosken ansiosta. Korpikoski vastasi toisessa erässä kojoottien kavennusmaalista ja kolmannessa erässä johtomaalista, joka jäi myös ottelun voittomaaliksi. Osumat olivat suomalaishyökkääjän viides ja kuudes tällä kaudella.

Voitto oli Coyotesin maalilla torjuneelle Louis Dominguelle NHL-uran ensimmäinen. Dominiguelle kirjattiin ensimmäiset NHL-minuutit edellisyönä, kun nuori kanukki vaihdettiin Mike Smithin tilalle tolppien väliin tappiossa Ottawa Senatorsia vastaan.

Canadiens oli ennen tappiotaan viiden ottelun voittoputkessa. Paikka Atlantin divisioonan toisena kuitenkin säilyi. Coyotes sen sijaan on voitosta huolimatta läntisen konferenssin toiseksi viimeisenä pitäen takanaan vain Edmonton Oilersia.

Alexandereiden maali-ilottelua

Washingtonissa Alexander Ovetškin liittyi kovaan kerhoon. Ennen Ovetškinia kymmenellä ensimmäisellä NHL-kaudellaan 30 maalin rajan ovat rikkoneet vain Mike Bossy, Wayne Gretzky, Jari Kurri ja Mike Gartner. Venäläistaiturin kauden 30. osuma syntyi St. Louis Bluesin Brian Elliottin taakse ottelun ensimmäisessä erässä ylivoimalla.

Ovetškin osui myös toistamiseen ottelun toisessa erässä. Osumalla Capitals tasoitti pelin, jossa myös Bluesin Alexander Steenille oli jo tilastoitu kaksi maalia. Ruotsalainen on heiluttanut verkkoa 17 kertaa tällä kaudella.

Ovien rajanylitys oli kuitenkin laiha lohtu kotijoukkueelle, joka jäi pisteittä Bluesin jatkettua maalitehtailua kahdella osumalla Capitalsin yhtä vastaan. Sekä Steenille että Ovetškinille merkattiin vielä yksi syöttöpiste. Lisäksi Bluesin T.J. Oshie keräsi kolme maalisyöttöä.

St. Louis Blue pysyi kahden pisteen päässä keskistä divisioonaa johtavasta Predatorsista. Capitals sen sijaan pysyttelee idän kahdeksantena ja divisioonansa neljäntenä.

WASHINGTON - ST. LOUIS 3-4
MONTREAL - ARIZONA 2-3
PITTSBURGH - NASHVILLE 0-4
VANCOUVER - MINNESOTA 2-4

» Lähetä palautetta toimitukselle