KooKoon kymmenien tuhansien rahakiista jatkuu tänään hovioikeudessa

LIIGA / Uutinen
KooKoo käy oikeustaistelua.
KooKoon ja sen entisten työntekijöiden oikeustaistelu jatkuu tänään ja huomenna.

Kouvolan KooKoon ja sen entisten pelaajien sekä päävalmentajan Juha Juujärven välinen kiista jatkuu tänään hovioikeudessa. Käsittelypaikka on Itä-Suomen hovioikeus Kuopiossa.

Kiistassa on kyse kauden 2013–2014 jälkeiseen liiganousuun liittyvistä bonusrahoista. Juujärvi ja pelaajat Aatu Hämäläinen, Jussi Nättinen, Teemu Tallberg, Mikael Kuronen, Santtu Huhtala, Timo-Pekka Heikkinen ja Nico Lehto haastoivat KooKoo Hockey Oy:n ja Kouvolan Edustuskiekon ry:n oikeuteen, koska kokevat työnantajan laiminlyöneen työsopimuksissa sovittuja maksuvelvoitteita. Virallisesti haastaja on Suomen Jääkiekkoilijat ry eli pelaajayhdistys.

Kiistan ydin on se, tuleeko työnantajan maksaa työsopimuksiin kirjatut nousubonukset, vaikka sarjanousu ei tapahtunut työsopimusten voimassaoloaikana. KooKoo sai liigapaikan vuoden 2014 syyskuun lopussa, mutta sen mahdollisti joukkueen saman vuoden huhtikuussa voittama mestismestaruus. Myös työsopimukset päättyivät huhtikuussa. KooKoo aloitti Liigassa vuoden 2015 syyskuussa.

Kymenlaakson käräjäoikeus teki viime vuoden toukokuussa päätöksen työntekijöiden eduksi. Se määräsi työnantajan maksamaan Juujärvelle 10 000 euroa, Hämäläiselle, Nättiselle, Tallbergille, Kuroselle ja Huhtalalle 7 000 euroa sekä Heikkiselle ja Lehdolle 5 000 euroa. Lisäksi oikeudenkäyntikuluja määrättiin maksettavaksi yli 21 000 euroa. KooKoo valitti päätöksestä hovioikeuteen.

Hovioikeudenkäynti kestää tämän ja huomisen päivän.

» Lähetä palautetta toimitukselle