O'Connor suuntaa Malisen ja Kantolan tavoin pääkaupunkiin.

Mikko Lieri mikko.lieri@jatkoaika.com

KooKoo ja HIFK vaihtoivat pelaajia − nuoria hyökkääjiä vastineeksi kärkipelaajista

HIFK ja KooKoo vaihtoivat pelaajia keskenään. Pudotuspeleistä ulos lipsuva kouvolalaisryhmä antoi Helsinkiin kärkipelaajiaan, kun taas HIFK antoi takaisin nuoria pelaajiaan.

Ryan O'Connor, Jarkko Malinen ja Kai Kantola siirtyvät loppukaudeksi HIFK:n riveihin. Helsingistä Kouvolaan matkaavat nuoret hyökkääjät Panu Mieho ja Miro-Pekka Saarelainen. He siirtyvät Kouvolaan lainasopimuksilla.

Malinen ja Kantola ovat olleet kauden aikana kouvolalaisten tehokkaimpia hyökkääjiä. O'Connor puolestaan nakutti KooKoossa eniten tehopisteitä puolustajien osalta.

Mieho ja Saarelainen tekivät molemmat HIFK:ssa pelaamissaan otteluissa tehot 2+1.

− Kiitämme Malista, O'Connoria sekä Kantolaa yhteisestä taipaleesta ja jatkamme nyt eteenpäin näillä miehillä, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi seuran tiedotteessa.

KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa kertoi ratkaisun olleen ikävä, mutta järkevä tässä vaiheessa kautta.

− Sarjataulukko ei valehtele, kautemme on mennyt täysin penkin alle. Rajusta loukkaantumiskierteestä johtuen pelaajabudjetti on mennyt pitkäksi ja tuloksellisesti vaisujen peliesitysten seurauksena ottelutapahtumatuotot jäävät suunnitellusta vajaaksi.

− Nappulakaupan takia emme olisi ryhtyneet muutoksiin. Nyt tehdyllä ja rakenteilla olevilla mahdollisilla muilla muutoksilla saadaan tarvittava vaikutus aikaiseksi. Olemme varmoja, että kannattajamme ja yhteistyökumppanimme eivät halua, että tämän kauden epäonnistumisen lohkaisevan ensi kauden pelaajabudjettia merkittävästi, Välimaa jatkaa.

KooKoo on Liigassa sijalla 14, ja joukkueella on 50 ottelusta kerättynä 55 pistettä. Matkaa pudotuspeleihin on kymmenen pisteen verran. HIFK puolestaan miehittää yhdeksättä sijaa 68 pisteellään. Helsinkiläiset ovat vahvasti kiinni pudotuspelipaikassa.

− Edellytämme joukkueelta nyt ja jatkossa täyttä sitoutumista ja taistelua joka pelissä, loppuun asti. Perkaamme kauden tarkasti läpi ja tiedotamme ensi kauden muutoksista pian kauden päättymisen jälkeen, päättää Välimaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Maanantaijää, viikko 7: Liiga-aurinko laskee länteen siirtohulinan keskeltä

LIIGA | 13.2.2017 9:00
Koska on maanantai, Jatkoajan toimittajat käsittelevät taas ajankohtaisia aiheita. Tällä kerralla pureudutaan siirtotakarajaan tyhjennysmyynnin näkökulmasta sekä pohditaan satakuntalaisen jääkiekkoilun koostumusta. lue lisää

IL: Kai Kantolan taklaus etenee jatkokäsittelyyn

LIIGA | 5.4.2017 10:29
Juhani Jasu sai ison haavan päähänsä HIFK-hyökkääjä Kai Kantolan taklauksen jäljiltä. Tilanne etenee Iltalehden uutisen mukaan päävideotuomari Kari Jalosen käsittelyyn. lue lisää

Kantolalta hirmuinen pommi - Tapparan Jasu verisenä koppiin

LIIGA | 4.4.2017 19:32
Tapparan Juhani Jasu poistui verta vuotavana pukukoppiin Kai Kantolan taklauksen jälkeen Tappara-HIFK-ottelussa. lue lisää

Analyysi loppukaudesta: Ilves nousee pudotuspeleihin, HIFK kuivilla

LIIGA | 23.2.2017 11:00
Liigan runkosarjan lopun tasaisin taisto käydään pudotuspeliviivan ympärillä. HIFK:n jatkopelipaikka on kriisipuheista huolimatta jo käytännössä varma. lue lisää

Maanantaijää, viikko 5: Yksi jääkiekkoseura myynnissä, muut menestymässä

LIIGA | 30.1.2017 9:00
Tällä viikolla Maanantaijäässä muistellaan lämmöllä edellisviikon tuplapelikierrosta, ihastellaan hienoja voittoputkia ja toivotetaan hyvää matkaa longislandilaiselle kiinteistömogulille. lue lisää

Kommentit

Miro-Pekka Saarelainen

Lukko #12 R vlh
s. 1994
177CM / 81KG
SOPIMUS: 2018 (2020)