Komarov upotti Blue Jacketsin, Kings avasi voittotilinsä

Maple Leafs mässäili maaleilla.
Leo Komarov iski kaksi maalia, kun Toronto Maple Leafs kukisti Columbus Blue Jacketsin vieraissa 6-3. Tappio oli Blue Jacketsille jo viides perättäinen. Myös Jori Lehterä, Teemu Pulkkinen ja Mikko Koivu saivat yön kierroksella nimensä maalitilastoon.

Ottelun avauserässä nähtiin vain yksi maali. Aloitusvoiton jälkeen Cam Atkinson laukoi siniviivalta kohti maalia ja Boone Jenner sai mailansa väliin. Peliä oli tässä vaiheessa pelattu reilut kolme minuuttia.

Toinen erä oli ehtinyt vanhentua vain 28 sekuntia, kun Maple Leafs tasoitti. Joffrey Lupul voitti kulmaväännön ja syötti Jake Gardinerille, joka ampui vastapalloon ja peli oli 1-1. Seitsemän minuutin kohdalla James Van Riemsdykin laukaus upposi helposti Sergei Bobrovskin selän taakse ja Maple Leafs johti 2-1. Lisää seurasi vain minuuttia myöhemmin. Bobrovski torjui Shawn Matthiasin laukauksen, mutta irtokiekossa oli ensimmäisenä Nazem Kadri joka siirsi Leafsin 3-1-johtoon. Blue Jackets kavensi vielä kaksi minuuttia ennen taukosummeria. Kiekko kimposi James Reimerin patjasta päädyn kautta takatolpalla päivystäneelle Nick Folignolle joka laittoi kumilaatan varmasti sisään.

Blue Jackets aloitti kolmannen erän vahvasti. Scott Hartnell iski tutulta paikaltaan 3-3-tasoituksen ylivoimalla, kun erää oli pelattu reilu minuutti. Maali oli samalla Hartnellin uran 600:s NHL-tehopiste. Maple Leafs kuitenkin tuli vielä. Dion Phaneuf ampui siniviivalta ja kiekko kimposi Lupulille, joka viimeisteli 4-3-johtomaalin neljän minuutin pelin jälkeen. Viisi minuuttia ennen erän loppua Daniel Winnik vippasi kiekon kohti keskialuetta ja vaihdosta kentälle tullut Leo Komarov karkasi Jackets-pakistolta maalintekoon. Komarov viimeisteli illan toisellaan 6-3-lukemat tyhjiin minuutti ennen loppua.

Mike Babcockille voitto oli ensimmäinen Maple Leafsin penkin takana. Joukkue oli hävinnyt kauden kolme ensimmäistä otteluaan.

Pulkkisen maali laiha lohtu

Detroit Red Wingsin Teemu Pulkkinen teki maalin, kun Red Wings hävisi kotonaan Carolina Hurricanesille 5-3. Hurricanesin maaleista vastasivat Brock McGinn, Justin Faulk, Eric Staal, Kris Versteeg ja Chris Terry. Red Wingsin muita maalintekijöitä olivat Gustav Nyquist ja Riley Sheahan.

Rämö taipui Jetsin käsittelyssä

Calgary Flamesin Karri Rämö torjui 27 laukausta 3-1-tappiossa Winnipeg Jetsille. Jetsin maaleista vastasivat Bryan Little, Dustin Byfuglien ja Blake Wheeler. Flamesin ainokaisen teki Mikael Backlund.

Lehterä jälleen maalinteossa

St. Louis Bluesin Jori Lehterä iski maalin, kun Blues otti 4-3-vierasvoiton Vancouver Canucksista. Bluesin muista maaleista vastasivat Alexander Steen, Robert Bortuzzo ja Kyle Brodziak. Canucksin maalit merkittiin Brandon Sutterin, Jared McCannin ja Daniel Sedinin nimiin.

Koivun maali ei riittänyt voittoon

Minnesota Wildin Mikko Koivu iski joukkueensa tasoitusmaalin ottelussa Los Angeles Kingsiä vastaan. Voittoon asti maali ei kuitenkaan riittänyt, sillä Anze Kopitar niittasi 2-1-jatkoaikaratkaisun isännille. Varsinaisella peliajalla Kingsin ainoasta maalista vastasi Tyler Toffoli.

COLUMBUS - TORONTO 3-6

NEW JERSEY - SAN JOSE 1-2 vl

DETROIT - CAROLINA 3-5

WINNIPEG - CALGARY 3-1

ANAHEIM - COLORADO 0-3

VANCOUVER - ST. LOUIS 3-4

LOS ANGELES - MINNESOTA 2-1 ja