Kolmas yritys tuotti tulosta - Lightning sai katkaistua sarjan ja eteni konferenssifinaaleihin

Summerin soitua oli Lightning-vahti Ben Bishopilla syytä juhlaan.
Tampa Bay Lightning päätti Montreal Canadiensin kauden ja eteni konferenssifinaaleihin Atlantin divisioonan toiselta sijalta.

Tampa Bay Lightninginin kolmas katkaisumahdollisuus tuotti tuosta, kun se kaatoi Montreal Canadiensin kotonaan maalein 4–1 ja eteni jatkoon voitoin 4–2. Lightning johti sarjaa jo 3–0, mutta Canadiens kiri kahdella voitolla. Lopulta joukkue jäi Lightningin jalkoihin.

Lightning lähti kolmanteen katkaisumahdollisuuteensa selvästi edellisiä terävämmin. Maalihanat joukkue sai auki ensimmäisen erän loppupuoliskolla. Ondrej Palat lähetti kiekon maalille ja Nikita Kucherov jatkoi sen ohi hölmistyneen Carey Pricen. Maali oli venäläistaiturille pudotuspelien viides.

Toisen erän alussa Lightning teki Canadiensin tilanteesta entistä tukalemman, kun joukkueen kapteeni Steven Stamkos huudatti kotiyleisöä erän kuudennella peliminuutilla. Canadiens ei saanut millään kuparistaan rikki ja lopulta Lightning iski erässä vielä toisen. Lightning onnistui ylivoimalla ja nyt oli Kucherovin vuoro alustaa, kun Palat onnistui maalinteossa.

Ben Bishopin nolla piti tällä kertaa 55 minuuttia, kunnes Max Pacioretty ohitti jenkkivahdin. Toista maalia ei Lightning vastustajalleen suonut ja lopulta Kucherov viimeisteli lukemat tyhjään maaliin illan kolmannella tehopisteellään.

Tämä oli Lightningin historian kolmas konferenssifinaalipaikka. Edellisellä kerralla, keväällä 2011, se hävisi tulevalle Stanley Cup -voittajalle Boston Bruinsille. Ensimmäisen kerran Lightning nähtiin näin pitkällä keväällä 2004, jolloin se voittikin historiansa toistaiseksi ainoan Stanley Cupinsa.

Lightning eteni kolmantena joukkueena konferenssifinaaleihin, kun aiemmin läntisen konferenssin Anaheim Ducks ja Chicago Blackhawks selvittivät tiensä jatkoon. Lightningin vastustaja itäiseen konferenssifinaaliin ratkeaa ensi yönä, kun pelataan New York Rangersin ja Washington Capitalsin välinen seitsemäs ottelu. Jos Rangers voittaa, Lightning aloittaa sarjan vieraissa. Kotiedun se saisi Capitalsin voittaessa.