Koivulle 300. piste, Jokinen syötti tasoituksen

Saku Koivu sai yön NHL-kierroksella täyteen 300 runkosarjapistettä Buffalo Sabresia vastaan. Bostonissa puolestaan nähtiin jännittävä ja mielenkiintoinen kamppailu Florida Panthersin saavuttua Bruinsin vieraaksi.

Boston hankki itselleen 2-0-johtoaseman Joe Thorntonin kahdella maalilla ensimmäisessä erässä. Erän päätteeksi Stephen Weiss kuitenkin ehti kaventaa Niklas Hagmanin syötöstä tilanteeksi 2-1.

Rob Zamunerin maalattua toisessa erässä, lähdettiin päätöserään Bostonin 3-1-johdosta. Kaikki näyttikin tappioputkessa vaeltaneen Bruinsin kannalta jo hyvältä aina viimeiselle minuutille asti. Viktor Kozlov kavensi ajassa 59:08 ja Panthers sai vielä mahdollisuuden tasoitukseen. Mahdollisuus käytettiin, sillä Ivan Novoseltsev ampui tasoitusmaalin Olli Jokisen reboundista ajassa 59:58.

Panthersin tärkenä palikkana voitossa oli loistavasti torjunut maalivahti Roberto Luongo. Luongo torjui peräti 40 Bruinsin laukausta ja joukkue ylsi niiden turvin taistoon pisteistä.

Bruinsin hyökkääjä Sergei Samsonov joutuu leikkaukseen rannevammansa takia ja on poissa ainakin maaliskuulle asti.

Hedberg nollasi Calgaryn, Tampassa tasapeli

Johan Hedberg pysäytti 23 laukausta Pittsburghin voittaessa Calgary Flamesin 2-0. Ottelun voittomaalista vastasi hieman poikkeuksellisesti Steve McKenna, joka ei usein maalitilastoissa näy.

Pittsburghin paidassa Ville Nieminen sai vastuuta 13 minuutin verran. Toni Lydman puolestaan luuti Flames-puolustuksessa 25 minuuttia.

Tampa Bay Lightning ja Nashville Predators eivät saaneet toisistaan selvyyttä, vaan ottelu päättyi tasaiseen 2-2-tulokseen. Vincent Lecavalier oli mukana molemmissa isäntien osumissa tehden itse joukkueensa avausmaalin ja syöttäen Dan Boylen osuman.

Nashvillen maalivahti Tomas Vokoun oli vireessä ja pysäytti 28 kiekkoa. Predatorsin puolustaja Kimmo Timonen pelasi ottelussa reilut 21 minuuttia.

Puolustajat pääosissa Detroitissa, Nylander Long Islandilla

Detroit Red Wings jatkoi yön kierroksella Rangersin tuskaa ottamalla 3-2-voiton. Voiton takuumiehenä hääri jokaisessa Wingsin maalissa mukana ollut Niklas Lidström. Ruotsalaispakki teki 2-0-maalin ja syötti kaksi muuta osumaa. Rangersin puolustaja Vladimir Malakhov puolestaan ampui joukkueensa molemmat maalit.

Washington Capitalsin hyökkääjä Michael Nylander teki kaksi maalia Capsin voitettua New York Islandersin maalein 3-1. Islanders johti ottelua vielä ennen kolmatta erää, mutta Nylander tasoitti ottelun erän alussa ja teki voittomaalin ennen erän puoliväliä. Loppunumerot löi tyhjään maaliin Kip Miller

Nylanderilla oli mahdollisuus hat-trickiin rangaistuslaukauksella, mutta Islesin maalissa Rick DiPietro esti maalintekoaikeet. DiPietro oli tappiosta huolimatta kelpo vireessä ja torjui 31 laukausta.

Islanders nosti Bridgeportista joukkueeseensa puolustaja Alain Nasreddine. Nasreddine paikkaa viime pelin tappelussa polvensa loukannutta Eric Cairnsia.

Habs ampui tarkasti, Sharks menetti johtonsa

Montreal Canadiensin pelaajat eivät viitsineet ampua turhia laukauksia maalia kohti. Buffalon maalivahdeilla oli yhteensä 10 torjuntaa ja kuusi kiekkoa meni maaliin asti. Mika Noronen komennettiin Martin Bironin paikalle maalin suulla jo ensimmäisessä erässä kun Habs iski kuudella laukauksellaan kaksi osumaa. Noronen ei ollut virkaveljeään onnekkaampi, vaan pystyi vain kuuteen torjuntaan neljän kiekon livahtaessa verkkoon.

Canadiensin Doug Gilmour oli snipereista tarkin osuen maaliin kahdesti. Isäntien kapteeni Saku Koivu teki avauserässä maalin, joka oli miehen uran 300. piste NHL:n runkosarjassa. Maalin lisäksi Koivu antoi kaksi maaliin johtanutta syöttöä.

Torontossa San Jose Sharks hukkasi 3-1-johtonsa ottelun päätöserässä. Leafs nousi Tomas Kaberlen ja Mats Sundinin ylivoimamaaleilla tasoihin ja näin pisteet jaettiin. Teemu Selänne syötti kaksi Sharksin osumista.

Leafsin suomalaispuolustajista Jyrki Lumme pelasi 27 minuuttia, Aki Berg puolestaan 11 minuuttia.

Devils Starsia etevämpi, Senators haki pisteet Flyersilta

Bill Guerinin kaksi maalia eivät riittäneet Dallasille pisteisiin kun joukkue matkusti New Jersey Devilsin vieraaksi. Devilsin entinen Stars-pelaaja Jamie Langenbrunner teki maalin ja syötti kaksi joukkueen pidettyä pisteet kotonaan maalein 5-3. Devilsin hyökkääjä John Madden ratkaisi omalla panoksellaan voiton tekemällä kolmannessa erässä kaksi tärkeää osumaa.

Dallasin Jere Lehtinen ja Niko Kapanen pelasivat ottelussa 15 minuutin ajan.

Philadelphiassa Flyers joutui nöyrtymään Ottawa Senatorsille ennen kaikkea Patrick Lalimen loistavan maalivahtipelin ansiosta. Lalime torjui 27 laukausta ja johdatti joukkueensa 3-1-voittoon. Peter Schaefer teki ottelun voittomaalin kolmannen erän puolivälin tienoilla.

Philadelphia pelasi ottelussa ilman pelikieltoon asetettua hyökkääjä Jeremy Roenickia. Roenick sai pelikieltonsa Dallasin Mike Modanoon kohdistuneesta laitataklauksesta. Modano oli illan Devils-ottelusta edelleen sivussa.

Harvinaista herkkua Denverissä, jatkoaikajännitystä Vancouverissa

Tällä kaudella pahasti kotiotteluissa taapertanut Colorado Avalanche on saanut ainakin tilapäisen piristysruiskeen valmentajanvaihdoksen myötä. Kun Minnesota kaatui 4-2 tapahtui ensimmäistä kertaa tällä kaudella sellainen, että Avalanche voitti kaksi kotiottelua peräjälkeen.

Kotijoukkueen voiton takuumiehinä hääräsivät kokeneet Peter Forsberg ja Rob Blake, molemmat kirjauttivat tehot 1+1. Myös Patrick Roylla oli oma lusikkansa sopassa, sillä hänelle kertyi hulppeat 45 torjuntaa illan aikana.

Vancouverissa nähtiin kahden Kanadalaisjoukkueen jännittävä välienselvittely. Ottelu tarjosikin värikkään ja tiukan taiston. Vancouver johti ottelua jo kahdella maalilla, mutta Oilers nousi väkisin tasatilanteeseen kahdella viimeisen viiden minuutin aikana syntyneellä maalillaan.

Jatkoajalla Janne Niinimaa ja Steve Staios saivat katsella jäähyaitiosta, kun liigan ykköstykki Markus Näslund viimeisteli voitto-osuman kahden miehen ylivoimalla. Molemmat jäähyt oliva Oilersin valmentajan Craig MacTavishin mielestä hieman outoja.

Pelin tehopelaaja oli Öljyn puolelta Ryan "hockeyhair" Smyth, joka tukka hulmuten tehoili 1+1. Canucksilta ylsi kahteen maaliin suurelle yleisölle hieman tuntemattomampi peluri Artem Chubarov.

Janne Niinimaa jäi ilman tehomerkintöjä, mutta uurasti kentällä jälleen yli puoli tuntia.