Kingsin vire kotona jatkui, Niemi loisti Ducksia vastaan

Jeff Carter (vas.) ja Tyler Toffoli eivät antaneet armoa vierailijoille.
Columbus Blue Jackets matkusti Los Angelesiin tavoitteenaan katkaista Kingsin kotivoittojen putki. Antti Niemi oli vireessä San Jose Sharksin maalilla joukkueen taistellessa paikallisvastustaja Anaheim Ducksin kanssa.

Blue Jackets aloitti ottelun Kingsiä vastaan pirteästi. Hanskat tippuivat ensimmäisen kerran jo ottelun toisella minuutilla Matt Greenen ja Corey Troppin otettua yhteen. Ottelun avausosuma syntyi erän puolivälissä, kun sinitakkien Tim Erixon avasi kauden maalitilinsä.

Toisessa erässä nähtiin kuitenkin tehokas Kings. Jeff Carter tasoitti ottelun ylivoimalla, ja Tyler Toffolin sekä Dwight Kingin maalit veivät kotijoukkueen jo kahden maalin johtoon. Mark Letestu onnistui erän viimeisellä minuutilla kaventamaan tilannetta komealla rannelaukauksella.

Kolmannessa erässä Blue Jacketsin toivo hupeni. Tanner Pearson osui kahdesti, ja 5-2 voitto kruunasi näin ollen kuninkaiden kuuden kotiottelun putken, josta tuloksena oli täysi pistepotti. Blue Jacketsille tappio oli toinen peräkkäin.

Niin Carterille kuin Toffolillekin kirjattiin tehopisteet 1+3.

Sharks käänsi kelkkansa

Anaheimissa Ducksin ja San Jose Sharksin välinen ottelu päättyi ennakkoasetelmien vastaisesti. Sharks lähti otteluun neljän pelin tappioputkessa, ankat taas olivat voittaneet edelliset seitsemän ottelua.

Sharks teki tulosta jokaisessa erässä ja johtikin ottelua jo 4-0-lukemin kolmannen erän puolivälin jälkeen. Ducksin Matt Beleskeyn ylivoimamaali oli näin ollen laiha lohtu kotijoukkueen kannattajille.

Niin suomalaisvahti Antti Niemelle kuin tanskalaiselle Frederik Andersenillekin kirjattiin 33 torjuntaa.

Chicagossa Scott Darling teki NHL-debyyttinsä kotijoukkueen tolppien välissä Ottawa Senatorsia vastaan. Milan Michalekin alivoimamaali toisessä erässä rikkoi Darlingin nollapelin, mutta muuten ensiesiintyminen hipoi täydellisyyttä. 25-vuotias yhdysvaltalaisvahti valittiin ykköstähdeksi 32 torjunnan ja voitetun ottelun päätteeksi.

WINNIPEG–COLORADO 2–1 ja.
LOS ANGELES–COLUMBUS 5–2
CHICAGO–OTTAWA 2–1
ANAHEIM–SAN JOSE 1–4
VANCOUVER–WASHINGTON 4–2