Kingsin kymmenes vierasvoitto vei Devilsin ahtaalle

Stanley Cup-finaalisarjan toisessa ottelussa New Jersey Devilsin ja Los Angeles Kingsin paremmuutta ratkottiin jälleen jatkoajalla. Kings otti tälläkin kertaa voiton vieraissa.

Devilsin ja Kingsin välinen finaalisarja osoittautui jälleen varsin tiukaksi, kun kaksi hyvin puolustuksensa hoitavaa joukkuetta torppasi toistensa yritykset kerta kerran jälkeen. Varsinainen peliaika päättyi tilanteessa 1–1, jonka jälkeen Los Angeles otti kotiin tuomisiksi jo toisen 2–1-jatkoaikavoittonsa New Jerseystä.

Voitto oli Los Angelesille kymmenes vierasvoitto putkeen tämän kevään pudotuspeleissä ja sivuaa aikaisempaa pudotuspelien ennätystä. Samaan ovat aiemmin pystyneet New Jersey Devils ja Calgary Flames.

Jeff Carter nousi ottelun ratkaisijaksi.

New Jersey lähti otteluun yhden tappion takaa-ajoasemasta, mikä näkyi heti ensimmäisessä erässä jäällä. Devils lähti liikkeelle kovaa ja peli pyöri pääasiassa Kingsin päädyssä.

Jo ottelun ensimmäisillä minuuteilla Devils pääsi yrittämään ylivoimalla, kun Matt Greene hankki itselleen jäähyn poikittaisella tönimisestä. Kingsin alivoima oli kuitenkin täysin ohittamaton, eikä Devils saanut rakennettua kertaakaan kunnon ylivoimakuviota.

Devilsin hallinnasta huolimatta ensimmäinen osuma merkittiin Los Angelesille, kun ottelua oli edetty vajaat kahdeksan minuuttia. Drew Doughty ohitti yksin Devils-puolustuksen ja kiekko upposi helpohkosti ohi Martin Brodeurin.

New Jersey pyöritti peliä ja pääsi Kingsin tiiviistä puolustuksesta huolimatta ajoittain myös maalipaikoille. Los Angelesin maalilla Jonathan Quick oli päättänyt toisin ja tyrehdytti Devilsin yritykset nopeilla torjunnoillaan.

Toinen erä alkoi Los Angelesin johtaessa 1–0. Erän alussa Kings oli saanut enemmän puhtia peliinsä ja ensimmäiset viisi minuuttia mentiin Los Angelesin hallinnassa. Erän puoltaväliä lähestyttäessä Devils otti jälleen enemmän otetta. Kumpikin joukkue pääsi kerran ylivoimalle, mutta tuloksen teko pysähtyi molemmissa päissä puolustuksen muuriin.

Kolmannen erän kolmen minuutin kohdalla Devils tasoitti ottelun 1–1, kun Marek Zidlicky laukoi siniviivasta ja Ryan Carter ohjasi laukauksen verkkoon. Osumasta innostuneena Devils jaksoi painaa kovaa päälle jonkin aikaa, mutta toista maalia ei saatu syntymään. Kun kolmatta erää oli jäljellä enää kolme minuuttia, ansaitsi Danius Zubrus hieman kyseenalaisesti rangaistuksen estämisestä.

Tilannetta tasoitti Drew Doughtyn vajaata minuuttia myöhemmin saamaa koukkaamisjäähy ja suurin osa rangaistuksesta mentiin neljällä neljää vastaan. Jotain Los Angelesin loistavasta alivoimasta kertonee se, ettei Devils saanut koko ottelussa neljällä ylivoimayrittämällään kuin kolme laukausta maalia kohti.

Jatkoajalla peli näytti lähtevän vauhdikkaasti käyntiin, mutta kääntyi hiljalleen Kingsin hallinnaksi ja Devilsillä alkoi bensa huveta tankista. Kings pääsi laukomaan 11 kertaa kohti hienoja hanskatorjuntoja tehtaillutta Brodeuria, kun Los Angelesin päässä Quick selvisi kolmella torjunnalla.

Ottelun ratkaisijaksi nousi tällä kertaa Jeff Carter, joka laukoi oikealta kulmalta, kiersi maalin ja nappasi toiselta puolelta oman laukauksensa paluukiekon. Kierrettyään b-pisteen kaarelle, Carter tälläsi kiekon pahasti maskiin jääneen Brodeurin ohi, kun jatkoaikaa oli pelattu 13:42.

Koko ottelun ajan maalivahdit venyivät huippupelastuksiin, mutta Jonathan Quick vei 32 torjunnallaan niukasti voiton Martin Brodeurin 30 torjuntaa vastaan.

Finaalisarjaa ratkotaan seuraavan kerran tiistaiaamuna Los Angelesissa kello 03.00 Suomen aikaa.