Kingsille paha tappio, Olli Jokinen pisteille

Calgary Flamesilla oli syytä olla tyytyväinen ottelun lopputulokseen ja onnitella Jonas Hilleriä.
Taistelu pudotuspelipaikoista käy kiivaana. Calgary Flames helpotti asemaansa voitolla, Los Angeles Kingsillä on tappion jälkeen tuskallisempaa. Olli Jokinen pääsi tehoille St.Louis Bluesille tappiollisessa ottelussa.

Chicago Blackhawks otti voiton Los Angeles Kingsistä maalein 4-1 ja nousi vain pisteen päähän keskisen divisioonan kakkospaikalla majailevasta St. Louis Bluesista. Kingsille tappio oli toinen perättäinen. Blackhawks aloitti maalinteon ensimmäisenä, kun se siirtyi 1-0-johtoon Bryan Bickellin maalilla. Bickell pääsi tuikkaamaan Brandon Saadin laukauksen ohi Jonathan Quickin, joka vartioi Kingsin maalia. Kings väänsi ottelun tasoihin vielä ensimmäisessä erässä. Kun erää oli jäljellä enää noin puoliminuuttia, Jake Muzzinin kaukolaukaus ranteella yllätti Blackhawksin veräjänvartijana toimineen Scott Darlingin

Blackhawks karkasi Kingsiltä toisen erässä alussa. Joukkue pystyi tehtailemaan kaksi maalia reilun minuutin sisään ja siirtymään 3-1-johtoasemaan. Ensin Duncan Keith pyssytti viivalla lämärillä 2-1-osuman ja sitten toinen puolustaja Niklas Hjalmarssonin rannelaukaus löysi tiensä verkon perukoille. Ottelun viimeisen maalin iski Marian Hossa yksilösuorituksena. Hossa karvasi kiekon hyökkäyssiniviivan tuntumassa, kuljetti hyökkäysalueelle sisään ja laukoi maaliin.

Calgary Flames lisäsi etumatkansa Kingsiin kolmeen pisteeseen kamppailussa viimeisestä villistä kortista, kun se haki pisteet Dallasista maalein 5-3. Ensimmäisen erän jälkeen näytti vielä pahalta, sillä Dallas Stars johti 2-1 Jason Spezzan ja Tyler Seguinin osumilla. Dennis Wideman vastasi vierailijoiden maalista.

Toisessa erässä Flames iski vajaan seitsemän minuutin sisällä kolmesti ja käänsi ottelun itselleen. Tutut nimet, Johnny Gaudreau ja Jiri Hudler onnistuivat maalinteossa. Kun lisäksi Raphael Diaz huijasi puolustuksen ja Starsin maalissa pelanneen Kari Lehtosen, toisen erän jälkeen lukemat olivat Flamesille4-2. Lehtonen vaihdettiin pois Starsin maalilta neljännen osuman jälkeen. Miehen tilille kertyi 15 torjuntaa.

Jason Demers toi Starsin kolmannessa erässä maalin päähän, mutta kotijoukkue ei onnistunut tasoittamaan ottelua. Lopulta seitsemän sekuntia ennen päätössummeria Mikael Backlund vapautti Flamesin jännityksestä.

Olli Jokinen oli NHL-kierroksen ainoa suomalainen pistemies. Jokinen syötti St.Louis Bluesin ainoan maalin, kun Blues hävisi Vancouver Canucksille. Jokisen syöttö tavoitti Zbynek Michalekin viivassa ja puolustaja latasi 1-1-tasoitusmaalin, kun ottelu oli edennyt hieman yli puolivälin. Canucksin tehokkain pelaaja oli Radim Vrbata pisteillä 1+1. Voitollaan Canucks pysyi kaksi pistettä Flamesin edessä.

Tampa Bay Lightning otti viidennen voittonsa Atlantin divisioonan kilpailijastaan Montreal Canadiensia voittamalla Canadiensin maalein 5-3. Canadiens ei pystynyt voittamaan tällä kaudella yhtäkään näiden joukkueiden kohtaamisista. Voitollaan Lightning varmisti pudotuspelipaikkansa. Vladislav Namestnikov saalisti ottelussa tehot 2-1.

MONTREAL-TAMPA BAY 3-5

ST.LOUIS-VANCOUVER 1-4

CHICAGO-LOS ANGELES 4-1

DALLAS-CALGARY 3-5

COLORADO-EDMONTON 1-4

ARIZONA-BUFFALO 1-4