Kings nousi ohi kolmannessa, Ovetškin maalipörssin johtoon

Kings-pelaajat olivat yhtä hymyä Jake Muzzinin (oik.) siniviivakudin kilahdettua tolpan kautta Blackhawksin maaliin.
Los Angelesissa kotijoukkue Kings nousi voittoon kolmannen erän maaleillaan. Pääkaupungissa puolestaan Capitals ja Aleksandr Ovetškin veivät divisioonavastustaja Pittsburgh Penguinsiä.

Los Angeles Kings ja Chicago Blackhawks palasivat tähdistöottelutauolta iskemällä yhteen Los Angelesissa. Kings nousi kolmannessa erässä takaa-ajoasemasta 4-3 -voittoon Jake Muzzinin siniviivalaukauksella ajassa 56.23. Voitto tuli Kingsille tärkeään saumaan, sillä joukkue on divisioonassaan viidentenä pisteen päässä läntisen konferenssin viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävästä Calgary Flamesista.

Ottelun tehokuninkaana hääri Jeff Carter, joka sivalsi ranteellaan kiekon kahdesti ohi Blackhawks-maalia vartioineen Corey Crawfordin. Carter sai myös syöttöpisteen Tyler Toffolin 3-3 -tasoitusmaaliin. Ainoa jäällä nähty suomalaispelaaja Teuvo Teräväinen saalisti syöttöpisteen Andrew Shaw'n kolmannen erän maaliin. Suomalaisen tehotilastoon merkittiin samalla maalin ansiosta yksi plusmerkintä.

Capitals nollasi pingviinit

Washington Capitals vahvisti asemiaan Metropolitan-divisioonassa voittamalla Pittsburgh Penguinsin kotonaan puhtaasti lukemin 4-0. Voiton näkyvimpänä hahmona esiintyi tuttu mies, Capitalsin ensimmäisen ja toisen maalin täräyttänyt Aleksandr Ovetškin. Ovetškin siirtyi maaleillaan johtoon koko NHL:n maalitilastossa – venäläistähdellä on nyt kasassa 29 osumaa 48 ottelussa. Nollapelin torjunut Braden Holtby ehti kiekon tielle 27 kertaa.

NEW JERSEY-TORONTO 2-1 vl.

WASHINGTON-PITTSBURGH 4-0

LOS ANGELES-CHICAGO 4-3