Kiekkolegenda Gordie Howella vakava sairauskohtaus

NHL / Uutinen
86-vuotias Gordie Howe on toistaiseksi ollut ikäisekseen hyvässä kunnossa.
Kuva © Getty Images
Yksi jääkiekon suurimmista legendoista, 86-vuotias Gordie Howe on joutunut vuodepotilaaksi sunnuntaisen sairauskohtauksen jälkeen.

Eräs jääkiekkohistorian suurimmista nimistä, 86-vuotias Gordie Howe sai sunnuntaina vakavan aivohalvauksen. Sen seurauksena hän ei pysty liikuttamaan osaa vartalostaan ja puhuminen tuottaa vaikeuksia.

"Mr. Hockeyksi" kutsuttu Howe on jo kotihoidossa tyttärensä luona, mutta hänen tilansa on hyvin heikko. Hänen lääkärinä toimivan poikansa Murray Howen mukaan kiekkolegenda ei pysty seisomaan omilla jaloillaan, vaan hän on käytännössä vuodepotilas.

Fyysisesti hyvässä kunnossa ollut Howe on taistellut viime vuoden dementiaa vastaan.

Howe pelasi urallaan 25 kautta Detroit Red Wingsin riveissä vuosina 1946-1971. Hän palasi NHL:ään vielä kahdeksan vuotta myöhemmin 51-vuotiaana Hartford Whalersin riveissä yhden kauden ajaksi, mikä tekee hänestä myös NHL-historian vanhimman pelaajan.

Hänen saavutuksiinsa lukeutuvat neljä Stanley Cupia, kuusi sarjan arvokkaimmalle pelaajalle jaettavaa Hart Trophyä sekä kuusi pistepörssin voittoa.

Howe on yhteensä 1850 runkosarjan tehopisteellään NHL-historian kolmanneksi tehokkain pelaaja Wayne Gretzkyn ja Mark Messierin jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle