Kessel päätti kuivan kautensa

Kessel kuittasi loppulukemat nopeasti tasoituksen jälkeen.
Toronto Maple Leafs ja New York Rangers kohtasivat home-and-home -sarjan ensimmäisessä osassa Torontossa. Rick Nash ja yhdeksän pelin kuivan kautensa päättänyt Phil Kessel onnistuivat kahdesti.

Torontossa asetelmat olivat selkeät. Kotijoukkue jahtaa tiukasti vielä kotietua pudotuspeleihin, kun taas vierailija Rangers yrittää vankistaa otettaan pudotuspeliviivan yläpuolella. Peli alkoikin hyvin kaavaan sopivasti.

Tilanteita riitti molemmissa päissä. Ne laukaukset, jotka eivät pysähtyneet Henrik Lundqvistin tai James Reimerin varusteisiin, kimpolivat tolpista ulos. Ottelun avauserän ensimmäisen puolustuspään virhe sattui Rangersille ja Michael Del Zottolle. Keskialueella kiekonmenetys ja ketjunvaihto sovitettiin samaan hetkeen ja Toronto pääsi puolittaiseen ylivoimahyökkäykseen. Del Zotto ja Dan Girardi lähtivät jahtaamaan molemmat maalin kulmalta John-Michael Lilesiä. Liles sai syötettyä maalin eteen James van Riemsdykille, joka toisesta paluukiekosta sai pelivälineen ohi Lundqvistin.

Avauserän puolivälissä syntyneen osuman turvin Toronto siirtyi erätauolle 1-0-johdossa.

Toinen erä tarjosi kolme osumaa. Ensin siirtorajalla Coloradosta Torontoon siirtynyt Ryan O'Byrne iski 2-1-hyökkäyksen jälkeen kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle. Ottelu oli O'Byrnelle ensimmäinen Toronton paidassa.

Koko pelin aktiivisesti pelannut Rick Nash kavensi tilanteeksi 2-1 muutamaa minuuttia myöhemmin. Maali oli juuri sellainen, mitä voimahyökkääjältä sopii odottaa. Röyhkeä ajo maalille, ja kiekko vain sisään. Tähtilaitureiden maalintekoa jatkoi kotijoukkueen Phil Kessel. Ylivoimalla syntynyttä osumaa auttoi van Riemsdykin loistava maskipelaaminen. Vajaa minuutti ennen erätaukoa syntynyt osuma katkaisi Kesselin yhdeksän pelin kuivan kauden. Maali oli jenkkihyökkääjän kauden 11:s.

Takaa tasoihin ja nopea kuitti

Nashin pirteä peli sai kiitosta maalin muodossa kolmannen erän alussa. Carl Hagelinia kohdeltiin kaltoin hyökkäystilanteessa maalin edessä. Tilanteen siivittämänä Nash ajoi maalille ja iski kiekon reppuun. Rangers oli jälleen pelissä mukana, tilanne 3-2 kotijoukkueelle.

Toronton ylivoima erän puolivälissä tuotti maalin, mutta omaan päähän. Leo Komarov menetti kiekon hyökkäysalueella Derek Stepanille. Stepan pääsi Darrol Powen kanssa ylivoimahyökkäykseen, mutta teki oman ratkaisun: kiekko vastustamattomasti Reimerin räpyläpuolen ylänurkkaan. Kädet ilmaan ja tilanne oli tasan.

Vierasjoukkue ei saanut nauttia tasatilanteesta edes minuuttia. Rangersille sattui toinen todellinen virhe puolustusalueella. Tyler Bozak vapautti syötöllään Kesselin kohdakkain Lundqvistin kanssa. Ensimmäinen laukaus epäonnistui, mutta kiekko kulkeutui patjaa pitkin takaisin Kesselille. Kiekko oli maalissa ja vierailijat jälleen takaa-ajoasemassa.

Kovasta loppurynnistyksestä huolimatta kaksi pistettä jäi Torontoon. Rangers osaltaan laittoi taistelua pudotuspeleistä jännittävämmäksi. Rangers on sijalla seitsemän 42:lla pisteellä, Islanders on samaisella pistepotilla seuraavalla sijalla. Saman verran pelejä pelannut New Jersey on kaksikkoa kaksi pistettä jäljessä ja kaakkoisen divisioonan Winnipeg kärkkyy myös paikkaa pudotuspeleissä.

Bostonin tyrmäysalku siivitti Carolinan syvempään tappioputkeen

Brad Marchandin kahden maalin avauserä löi alkutahdit Bostonin ja Carolinan kohtaamiselle. Ottelun puoliväliin mennessä tilanne oli jo kotijoukkueelle 5-0, mutta vierailijat korjailivat tilannetta hieman. Lopputulos 6-2 kertoo kuitenkin kaiken oleellisen joukkueiden nykyisestä tasoerosta. Carolinalle tappio oli jo viides perättäinen.

Läntisen konferenssin jumbofinaalissa Calgary päihitti Coloradon 3-1. Miikka Kiprusoff oli lepovuorossa, Calgaryn maalia vartioi Joey MacDonald.

Saku Koivu nappasi syöttöpisteet Anaheimin molempiin maaleihin ottelussa Edmontonia vastaan. Maalista vastasi molemmissa tapauksissa Radek Dvorak, Edmontonin osumasta vastasi kauden ensimmäisellään Nick Schultz.

BOSTON - CAROLINA 6-2
TORONTO - NY RANGERS 4-3
COLORADO - CALGARY 1-3
VANCOUVER - PHOENIX 2-0
ANAHEIM - EDMONTON 2-1