Keski- ja Itä-Euroopan maat vahvoilla MM-kisakeskiviikkona

MAAJOUKKUE / Uutinen
Venäjä juhli Kazakstanin kustannuksella seitsemästi.
MM-kisojen keskiviikkopäivä sisälsi neljä ottelua. Ne olivat Sveitsi-Saksa, Tšekki-Italia, Venäjä-Kazakstan ja Slovakia-Norja.

Sveitsi-Saksa

Pelin otteluraportin voit lukea tästä.

Tšekki-Italia

Tšižovka-areenan päivän ensimmäisessä ottelussa kohtasivat Tšekki ja Italia. Ennakkosuosikki Tšekki kohtasi ongelmia italialaisten kanssa, mutta onnistui kääntämään kohtaamiseen itselleen lopulta lukemin 2-0. Tšekkien voittomaalista vastasi hyökkääjä Jiri Sekac.

Tšekki oli hallitseva osapuoli koko ottelun ajan ja vei muun muassa laukaukset maalia kohti lukemin 37-11. Ottelun avauserässä ei kuitenkaan nähty muita tilastomerkintöjä kuin kaksi kahden minuutin jäähyä, yksi kummallekin.

Toisessa erässä Tšekki sai viimein avattua maalitilinsä, kun Sekac onnistui reilun kahden minuutin pelin jälkeen. Toinenkin erä oli pitkälti Tšekin hallintaa ja se pääsi muun muassa kolmeen kertaan ylivoimalle. Tahti jatkui myös kolmannessa erässä, mutta Tšekin toinen maali syntyi vasta 56. peliminuutilla, kun Jaromir Jagr onnistui maalinteossa.

Italia ei kuitenkaan luovuttanut, vaan yritti nousta vielä tšekkien rinnalle. Joukkue otti vajaa minuutti ennen loppua aikalisän ja hetken päästä myös maalivahti Daniel Bellissimon pois maaliltaan. Nämä eivät kuitenkaan auttaneet. Voitollaan Tšekki nousi lohkossa sijalle neljä, kun taas Italia tipahti lopulta jumboksi Slovakian voiton myötä.

Venäjä-Kazakstan

Slovakia-Norja

Tšižovka-areenan iltapelissä kohtasivat Slovakia ja Norja. Slovakia oli aloittanut MM-turnauksensa kehnosti ja oli A-lohkon jumbosijalla ennen keskiviikon pelejä. Nyt se onnistui kuitenkin kaatamaan vahvasti aloittaneen Norjan lukemin 5-2. Slovakkien tehomiehenä hääri hyökkääjä Michel Miklik tehoin 1+2.

Ottelun avauserässä riitti tapahtumia. Joukkueet takoivat kiekon reppuun reilussa 11 minuutissa yhteensä neljä kertaa. Lisäksi Slovakia otti kaksi kahden minuutin jäähyä ja Norja yhden. Maalijuhlat aloitti Slovakian reilun minuutin pelin jälkeen. Asialla oli Tomas Tatar. Norja tasoitti jo reilun neljän minuutin päästä Alexander Bonsaksenin maalilla.

Tästä ei kestänyt kuin reilut kolme minuuttia seuraavan maalin syntymiseen. Juraj Mikus vei joukkueensa uudestaan johtoon, mutta vain hetkellisesti. Reilu minuutti tästä ja tilanne oli taas tasan. Norjalaisten maalintekijä oli tällä kertaa Morten Ask.

Toisessa erässä Slovakia asettui vahvasti kuskinpenkille. Se vei laukaukset lukemin 16-4 ja teki johtomaalin reilun 19 minuutin pelin jälkeen. Maalintekijä oli Ladislav Nagy. Joukkue pääsi kolmeen kertaan ylivoimalle ja selvitti kaksi omaa alivoimaansa. Täten se pääsi vahvassa asemassa päätöserään.

Kolmannessa erässä Slovakia teki 46 sekunnissa kaksi maalia ja ratkaisi pelin niillä itselleen reilun kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Onnistujina olivat Nagy illan toisella maalillaan ja illan tehomies Miklik. Norja ei tästä enää noussut, mutta säilytti lohkon kolmannen sijansa. Slovakia sen sijaan nousi sijalle kuusi.