Kazakstan piinasi Venäjää - puolivaloilla pelannut Kanada murskasi Unkarin

MAAJOUKKUE / Uutinen
Kanadalla tehot jakautuivat tasaisesti usealle eri pelaajalle Unkaria vastaan. Connor McDavid saalisti kaksi syöttöpistettä.
MM-kisojen kolmannen pelipäivän ensimmäisissä otteluissa pienet kiekkomaat haastoivat isoja jättiläisiä. Venäjän vaikeudet jatkuivat, kun Kazakstan kiusasi kotiyleisön edessä pelannutta Venäjää. Unkari haastoi ennakkoluulottomasti Kanadan. Ottelu pysyi tasaisena vielä ensimmäisen erän, mutta toisessa Kanada iski neljä maalia.

Avausottelussaan lauantaina Sveistin kaatanut Kazakstan yritti jatkaa yllätyksiään kotiyleisön edessä pelannutta Venäjää vastaan. Venäjän kisa-avaus sen sijaan oli suuri pettymys, kun joukkue jäi perjantaina nollille Tsekin kaataessa sen 3-0.

Kazakstanin ja Venäjän välinen ottelu, ja erityisesti sen ensimmäinen erä, tarjosi huikeaa jääkiekkoviihdettä.

Kazakstan pystyi yllättämään Venäjän ottelun alussa. Venäjän avausmaalin jälkeen Kazakstan iski seuraavat kaksi ja siirtyi johtoon. Moskovan jääpalatsissa oli hetken aikaa syystäkin hiljaista, kunnes Roman Ljubimov räjäytti kotiyleisön huutoon tasoitusmaalillaan. Minuutin ja 17 sekunnin sisään nähtiin peräti kolme maalia.

Sergei Mozjakinin laukaus kahden miehen ylivoimalla upposi maaliin ja vei Venäjän johtoon. Kazakstan nousi kuitenkin jälleen peliin mukaan, vaikka johtomaalinsa jälkeen Venäjällä oli useita paikkoja mennä kaksi maalia edelle. Kazakstan tasoitti ensimmäisen erän lopulla lukemiksi 3-3.

Venäjä vyöryi toisessa erässä hurjasti, ja Kazakstan joutui vain purkamaan kiekkoa omalta alueelta pois. Kazakstanin puolustus oli kuitenkin tiivistä, eikä Venäjä saanut iskettyä maalia ennen kuin erän lopulla Anton Belovin viedessä kotijoukkueen 4-3-johtoon ylivoimalla.

Sitkeä Kazakstan ei vieläkään luovuttanut vaan tasoitti ylivoimalla kolmannen erän alussa. Belov teki kuitenkin ottelun toisen maalinsa muutama minuutti Kazakstanin tasoituksen jälkeen.

4-5-maalin jälkeen Kazakstan ei enää noussut, vaan Venäjä meni menojaan. Ljubimov ohjasi vielä Belovin laukauksen ylivoimalla, ja 6-4-osuma jäi ottelun viimeiseksi.

Kanada karkasi toisessa erässä

Kanada iski ottelun avausmaalin ylivoimalla. Kiekko liikkui nopeasti Connor McDavidin ja Mark Stonen kautta Mark Scheifelelle, joka vei Kanadan johtoon. Corey Perry iski lukemiksi 2-0 erän puolessa välissä.

Kanada lepsuili kuitenkin omalla alueellaan ja Unkari iski kavennusmaalin. Runsaslukuinen Unkarin fanijoukko iloitsi villisti omiensa osumaa.

2-1-lukemat säilyivät toisen erään puoliväliin asti, kunnes Kanada iski kaksi maalia lyhyen ajan sisään. Stonen ja Brad Marchandin maalien myötä johto oli kolme maalia. Michael Matheson ja Derick Brassard lisäsivät Kanadan johtoa entisestään, joten ottelu oli siinä vaiheessa taputeltu.

Loppulukemat 7-1 tyylitteli kolmannessa erässä Taylor Hall.