Kauppalehti: Jukurien talous rapakunnossa

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Jukka Toivakan johtamalla Jukureilla riittää töitä liigajoukkueen rahoittamiseen.
Kuva © Erno Laisi
Kauppalehti kertoo Jääkiekkoliiton puheenjohtajaksi pyrkivän Jukka Toivakan johtaman Jukurit HC:n talouden olevan heikossa kunnossa.

Liigaan kaudeksi 2016-17 nousevan Mikkelin Jukurien talous on heikossa kunnossa, kertoo tuore Kauppalehti. Jääkiekkoliiton puheenjohtajaksi pyrkivän Jukka Toivakan johtama seura on kerännyt viidessä vuodessa yhteensä 475 000 euron tappiot.

Kauppalehden analyytikon Ari Rajalan mukaan taloudenpito on ollut heikkoa, sillä seuraan tehdyt alkuperäiset sijoitukset ovat huvenneet tappioiden myötä kokonaan. Tappioita on katettu 200 000 euron pääomalainoin, joiden jälkeen omaa pääomaa seuralla on kesäkuun tilinpäätöstietojen perusteella jäljellä enää 29 000 euroa.

Kauppalehden mukaan Jukurit HC:n taloudellinen liikkumavara on vaatimatonta luokkaa, ja lisäpääomaa tarvitaan kipeästi jo 1,8 miljoonan liigaosaketta varten. Osakkeen maksuajaksi on aiemmin kerrottu 6-7 vuotta (Lähde: Itä-Savo). Ensi kauden budjetiksi Jukurit on arvioinut noin 3,5 miljoonaa euroa, mikä on KooKoon nykyisen budjetin luokkaa. 

− Jukurit HC pyörii annetun pääomalainan varassa. Tappiokehitys on sellaista, etteivät 29 000 euron omat pääomat riitä alkuunkaan, arvioi Rajala Kauppalehdessä.

Toivakka on nykyisellään Jukureiden päärahoittaja.

Linkki Kauppalehden uutiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle