Kauppalehti: Espoo United maksuvaikeuksissa

MESTIS / Uutinen
Espoolaisseuralla on muun muassa verovelkaa useiden tuhansien eurojen edestä.
Kuva © Timo Savela

Kauppalehti uutisoi Espoo Unitedilla olevan muun muassa verovelkaa yli 10 000 euron edestä sekä maksuhäiriömerkintöjen yhteissumma on 5414 euroa. Seuran toimitusjohtajan Olli Aro kuitenkin uskoo, että velat saadaan kuitattua muutamassa viikossa.

− Totta kai velvoitteet tulee hoitaa. Olemme tietoisia näistä asioista. Emme ole huolissamme.

Espoolaisseuralla on myöskin luottohallintayhtiö Lindorffin tiedossa olevia avoimia maksuviiveitä yli 2500 euron verran.

− Tietysti en halua hirveästi tällä retostella, mutta toimintamme on alkanut vuosi sitten. Investointeja on jouduttu tekemään etupainotteisesti. Seuratoimintaan kuuluu kumppanirahoituksen kerääminen. Se ei tule tasaisesti tilille, vaan sykäyksittäin, Aro jatkaa.

Espoo United rekisteröitiin kaupparekisteriin vuosi sitten toukokuussa. Yhtiön osakepääomaksi oli silloin ilmoitettu 2500 euroa. Tilipäätöstä ei ole vielä julkaistu.

Espoolaisseuran omistaja Jussi Salonoja on todennut useasti, ettei aio rahoittaa seuraa omasta pussistaan. Hän on myöskin kertonut, että Espoo United aikoo hakea tulevana syksynä liigalisenssiä, joka oikeuttaisi paikan kaudelle 2018-2019. Yksi tärkeimmistä kriteereistä nousevalle liigaseuralle on omavaraisuus.

» Lähetä palautetta toimitukselle