Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Jääkiekon Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo joutuu vastaamaan johtamalleen hallitukselle viestinnästään.

Juha Sorri

Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo on kohun keskellä – kävi ennenaikaisesti HIFK:ta vastaan

Pelaajayhdistyksen puheenjohtajan Sinuhe Wallinheimon sooloilu nostattaa kuohuntaa sekä hänen johtamassaan yhdistyksessä että Liigassa.

Suomen Jääkiekkoilijat ry:n puheenjohtajan, kansanedustaja Sinuhe Wallinheimon (kok.) ulostulo Helsingin IFK:n keskushyökkääjän Juhani Tyrväisen tapauksesta on Jatkoajan tietojen mukaan aiheuttanut nyrpeyttä sekä hänen johtamassaan yhdistyksessä että Jääkiekon SM-liiga Oy:n sisällä.

– Olen sopinut Wallinheimon kanssa, että hänen viestintänsä menee hallituksemme käsittelyyn. Hallituksen jäsenet eivät ole vaatineet sitä, Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela kertoo.

Puheenjohtaja tuomitsi julkisesti ja voimakkaasti yksittäisen pelaajan yksittäisen pelitilanteen. Hän teki sen mikroblogipalvelu Twitterissä henkilökohtaiselta käyttäjätililtään. Liigan kurinpitodelegaatio ei ollut ehtinyt edes tehdä tapahtuneesta virallista kurinpitotapausta. Jo pelkästään yksittäisen pelitilanteen julkinen kommentointi – saati voimakas tuomitseminen – on Liiga-pelaajien edunvalvontajärjestön puolelta hyvin poikkeuksellista. Siksi Wallinheimon toimintatapa nostattaa närää häntä kohtaan.

Tyrväisen viimelauantainen poikittaisen mailan isku Oulun Kärppien laitahyökkääjän Kristian Vesalaisen polveen on Liigan tämän hetken kuumin puheenaihe. Ennen kuin kurinpitodelegaatio oli ehtinyt julkaista asiaan minkäänlaista kantaansa, Wallinheimo twiittasi aiheesta sunnuntaina puoliltapäivin.

– Tällaiset teot eivät saa kyllä minkäänlaista ymmärrystä jääkiekkoyhteisössämme, hän kirjoitti.

Kirjoituksen kyljessä on aihetunnisteena Pelaajayhdistyksen lyhennenimi SJRY sekä linkki toisen Twitter-käyttäjän lyhytvideoon pelitilanteesta. Jää epäselväksi, viittaako Wallinheimon #sjry-aihetunniste siihen, että hänen mainitsemansa jääkiekkoyhteisö on Pelaajayhdistys.

Liiga-pelaajien asemaa edistämään pyrkivän ry:n puheenjohtajan julkinen, oma-aloitteinen hyökkäys edustamaansa tahoon lukeutuvaa yksilöä kohtaan näyttää kummalliselta. Wallinheimo flirttaili aihetunnisteellaan kommentoivansa nimenomaan yhdistyksen nimissä.

SJRY:n hallituksessa istuvat Liiga-pelaajista Tomi Kallio ja Jonne Virtanen TPS:stä sekä Lukon Teemu Ramstedt, Mestiksestä Espoo Unitedin Kim Hirschovits ja ulkomailla pelaavat Marko Pöyhönen, Henri Laurila, Henri Heino, Mikko Rämö ja Harri Tikkanen.

Liigaa hallinnoivalle Jääkiekon SM-liiga Oy:lle työntekijäpuolen johdon sooloilu puolestaan näyttäytyy varpaille astumisena ja paineen luomisena.

Ei ole tiedossa, kuuluuko Tyrväinen Wallinheimon johtamaan yhdistykseen. Valtaosa Liiga-pelaajista kuuluu. Wallinheimo on entinen maajoukkuetason maalivahti. Hän ilmoitti Jatkoajalle, ettei kommentoi edessä olevaa hallituskäsittelyä julkisesti.

Artikkelia muokattu 6.3.2018 kello 11.40: Lisätty Jarmo Saarelan sitaatti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Liigan syyskauden top 5 -keskushyökkääjät: "Ivailijat ovat kadonneet kuin tuhka tuuleen"

LIIGA | 20.12.2017 9:00
Edes Kärppien kannattajat eivät uskoneet ennen kauden alkua Mikael Ruohomaahan. Nyt hän johtaa Liigan tulivoimaisinta ketjua ollen samalla Liigan toiseksi paras sentteri. lue lisää

Liigan pistepörssiin iski historiallinen harvainvalta – Kärpät, JYP ja TPS dominoivat

LIIGA | 16.3.2018 7:00
Liigan runkosarjan pistepörssin kymmenen parhaan joukkoon pääsi tällä kaudella pelaajia vain neljästä joukkueesta. Samanlaista harvainvaltaa ei ole nähty tällä vuosituhannella. lue lisää

JYP-ikonille 600 Liiga-ottelua täyteen − myös Juhani Tyrväinen rikkoo rajapyykin

LIIGA | 2.3.2018 14:05
JYP-hyökkääjä Ossi Louhivaara pelaa perjantaina TPS:ää vastaan ottelun, joka on hänen Liiga-uransa 600. Louhivaara aloitti Liiga-taipaleensa Jyväskylässä kaudella 2004-05. Myös HIFK-pelaaja Juhani Tyrväinen saavuttaa merkkipaalun. lue lisää

HPK aloitti tyhjennysmyynnin tähtiosastolta - joukkueen parhaat Ouluun ja Turkuun

LIIGA | 21.2.2018 18:28
HPK luopuu kahdesta kärkihyökkääjästään, kun Oula Palve siirtyy TPS:n riveihin ja Kristian Vesalainen Kärppiin. lue lisää

Ainutlaatuinen tilastoselvitys paljastaa: Liigan uskottomimmat fanit ovat Turussa ja Kuopiossa

LIIGA | 26.1.2018 11:59
Rauman Lukolla on Liigan uskollisin kotiyleisö. KalPalla ja TPS:llä puolestaan uskottomin. Jatkoajan laaja tilastoselvitys kymmenen edellisen kauden ajalta paljastaa, millä Liiga-paikkakunnilla kiinnostaa eniten kiiltävä ja missä ovat seuroille uskollisimmat elämänkumppanit. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

SaiPaPelicans
"SaiPa käyttää kotietunsa"
SaiPa saa kotikentästään huomattavan edun otteluun. Runkosarjan aikana joukkueet kohtasivat Lappeenrannassa kolmesti, pisteet menivät Sputnikeille 7-2. Joulutauon jälkeen SaiPa on pelannut viisitoista ottelua, joista joukkue on hävinnyt vain neljä. Pelicansin vierassaldo on synkkä. Kymmenestä viimeisestä vieraspelistään joukkue on onnistunut raapimaan vain yhden voiton.
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2

Luetuimmat

Kristian Vesalainen

Kärpät #93 L h
s. 1999 Helsinki
190CM / 92KG
SOPIMUS: Loppukauden laina (HPK)