Kanen pisteputki 25 pelin mittaiseksi, Korpikoskelle kypärätemppu

NHL / Uutinen
Crawford, Kane ja Hossa olivat tärkeässä osassa Blackhawksin voitossa.
Kuva © Getty Images
Patrick Kane nosti pisteputkensa jo Sidney Crosbyn rinnalle. Mikkel Boedker oli Coyotesin sankari Wildia vastaan. Lauri Korpikoski teki hattutempun Rangersin verkkoon.

Winnipeg Jets saapui Chicago Blackhawksin vieraaksi jo toisen kerran viiden päivän sisällä. 

Patrick Kane kasvatti uskomattoman pisteputkensa jo 25 ottelun mittaiseksi ottelun puolivälissä. Hän laukoi ylivoimalla Teuvo Teräväisen syötöstä kiekon etuyläkulmaan ohi tällä kaudella jokaisen neljästä pelaamastaan ottelusta voittaneen tulokasvahti Connor Hellebuyckin. Ennen Kanea Blackhawks-kapteeni Jonathan Toews oli jo ehtinyt osua kertaalleen tolppien väliin.

Lisäosumia ei ottelussa nähty, ja näin ollen pisteet jäivät Chicagoon lukemin 2-0. Corey Crawford torjui kauden kolmannen nollapelinsä. Siihen vaadittiin 25 torjuntaa.

Kanen pisteputki on nyt yhtä pitkä kuin Sidney Crosbyn kaudella 2010-11. Seuraava rajapyykki on 30 ottelua - Mats Sundinin pisteputki kaudella 1992-93 oli sen pituinen.

Coyotesin tappioputki katkesi Wildin kustannuksella

Minnesota Wild saapui jo toistamiseen vierailulle Gila River Arenalle tällä kaudella. Molemmat joukkueet joutuivat lähtemään otteluihin ilman ykkösmaalivahtejaan, Coyotes ilman Mike Smithiä ja Wild ilman Devan Dubnykia. Myös Coyotesin Shane Doan ja Martin Hanzal olivat ottelusta sivussa alavartalovammojen takia.

Vierasjoukkue avasi maalihanat ajassa 26.33. Jared Spurgeon onnistui ohittamaan Coyotes-vahti Anders Lindbäckin maalin edustalta Zach Parisen upeasta syötöstä. Syöttöpisteellä Parisen pisteputki Coyotesia vastaan kasvoi jo 13 ottelun mittaiseksi. Toisen erän loppupuolella Tobias Rieder lähetti Mikkel Boedkerin karkumatkalle, eikä tanskalainen epäonnistunut. Juuri ennen tasoitusmaalia Wild oli osunut kolme kertaa tolppaan yhden hyökkäyksen aikana. 

Ottelun ratkaisu nähtiin vasta jatkoajalla. Parise otti jäähyn korkeasta mailasta, ja ylivoima ei ehtinyt kauaa vanhentua, kun Boedker teki illan toisensa ja katkaisi Coyotesin viiden ottelun mittaisen tappioputken.

Voitto oli arizonalaisseuran ensimmäinen Wildista sitten helmikuun viimeisen päivän vuonna 2013. Lindbäck pysäytti kotijoukkueen maalilla yhteensä 27 laukausta. Wildin suomalaiskolmikko Mikko Koivu, Mikael Granlund ja Erik Haula jäi ilman tehopisteitä.

Korpikoski Oilersin sankarina

Lauri Korpikoski oli pääosassa Edmonton Oilersin 7−5-voitossa New York Rangersista. Hän teki joukkueensa kaksi ensimmäistä ja viimeisen maalin. Myös kotijoukkueen Taylor Hall oli pelipäällä - hän teki ottelussa tehot 2+2. Voitto oli kauden heikosti aloittaneelle Oilersille jo viides peräkkäinen kotona.

NEW JERSEY - DETROIT 3-2 ja.

PITTSBURGH - LOS ANGELES 2-3 vl.

CHICAGO - WINNIPEG 2-0

DALLAS - PHILADELPHIA 3-1

ARIZONA - MINNESOTA 2-1 ja.

EDMONTON - NEW YORK RANGERS 7-5

ANAHEIM - CAROLINA 1-5

» Lähetä palautetta toimitukselle