Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Kanada sai pientä lohdutusta välieräpettymykselleen, kun se kaatoi pronssiottelussa Tšekin

Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Kanadalle pronssimitalit hurjan maali-iloittelun päätteeksi

Kanada on vuoden 2018 olympialaisten pronssimitalisti. Vaahteranlehtipaidat voittivat pronssiottelussa Tšekin värikkäiden vaiheiden jälkeen 6-4.

Miesten olympiaturnaus Pyeonchangin vuoden 2018 olympialaisissa on edennyt siihen pisteeseen, että turnauksesta on jäljellä enää finaali Venäjän OU:n ja Saksan välillä.

Tänään vuorossa oli turnauksen pronssiottelu, jossa kohtasivat välierässä Venäjän OU:lle hävinnyt Tšekki ja yllätystappion Saksalle kärsinyt Kanada.

Kanada sai otteluun lentävän lähdön ja se johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen jo 3-1. Kanadan maaleista vastasivat kokeneet Derek Roy ja Chris Kelly sekä Sveitsin NLA:ssa pelaava Andrew Ebbett.

Pronssiottelusta muodostui lopulta todellinen maalijuhla ja kun sekä Ebbett että Kelly osuivat toistamiseenkin, johti Kanada ottelua kolmannen erän puolivälissä jo ratkaisevan tuntuisesti 5-2.

Raskas isku Tšekin mitalihaaveille oli, kun Martin Eratin tekemä 5-3-kavennus hylättiin Kanadan päävalmentaja Willie Desjardinsin onnistuneen haaston jälkeen maalinvahdin häirinnän takia.

Kolmannen erän loppupuolella Tšekki kuitenkin nousi vielä kahden maalin päähän. Tšekki onnistui kahdesti Kanadan Wojtek Wolskin vietyä vaahteranlehtipaidat jo 6-2-johtoon, mutta 6-4-tilannetta lähemmäs Tšekki ei enää ottelussa päässyt ja kanadalaiset pääsivät juhlimaan pronssimitaleita.

Mitali on Kanadalle kolmas peräkkäinen olympialaisista. Maa juhli olympiakultaa sekä 2010 Vancouverissa että 2014 Sotšissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Venäjän OU:n vyöryä ei pysäytetä - Saksa hakee toista jättiyllätystä

MAAJOUKKUE | 23.2.2018 7:22
Olympiaturnauksessa on tänään vuorossa välierät. Otteluparien Venäjän OU–Tšekki ja Kanada–Saksa voittajat nähdään sunnuntain olympiafinaalissa. Jatkoajan kisatiimi arvioi joukkueiden mahdollisuudet edetä sunnuntain finaaliin. lue lisää

Välierästä kehkeytyi taktinen näytelmä - Slaavilaisten peli-identiteetit kokeneet päivityksen

MAAJOUKKUE | 23.2.2018 14:08
Pitkät syötöt, venyvät viisikot ja kuriton puolustaminen ovat Tšekin ja Venäjän OU:n kohdalla historiaa. Välieräpelissä joukkueiden välillä nähtiin tiivistä viisikkopeliä, kurinalaista puolustamista ja kiekkokontrollia. lue lisää

Luukkuvahdista Kanadan sankariksi - Kevin Poulin torjui Leijonat kotimatkalle

MAAJOUKKUE | 21.2.2018 19:25
Kanadalaismaalivahdin nollapeli olympialaisissa ei todellakaan ole mikään ennen näkemätön asia. Kukaan tuskin olisi uskonut, että sen tulisi esittämään joukkueen kakkosmaalivahti Kevin Poulin hypättyään kaukaloon kesken pelin. lue lisää

Venäjän OU rohmusi valintoja miesten turnauksen tähdistöön – Tolvanen ainoa suomalainen

MAAJOUKKUE | 25.2.2018 13:25
Eeli Tolvanen valittiin miesten jääkiekon olympiaturnauksen tähdistökentälliseen ainoana suomalaisena. Venäjän OU:n Ilja Kovaltšuk on turnauksen arvokkain pelaaja. lue lisää

Saksa nöyryyttää Kanadaa olympialaisten välierässä - Brule lensi suihkuun

MAAJOUKKUE | 23.2.2018 15:39
Saksa on tekemässä toista jättiyllätystä olympialaisissa. Toisen erän jälkeen se johtaa välierää Kanadaa vastaan jo 4-1. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat