Kanadalainen juniorijoukkue linja-autoturmassa matkalla pudotuspeliotteluun − onnettomuus vaati 16 kuolonuhria

Muut Sarjat / Uutinen
Linja-autoturma on järkyttänyt kanadalaista jääkiekkoyhteisöä. (Kuvituskuva)
Kuva © Getty Images
Kanadalaista jääkiekkoa on ravisuttanut Saskatchewanissa sattunut vakava liikenneonnettomuus, jossa oli osallisena Humboldt Broncosin juniorijoukkue.

Kanadalaisen juniorijoukkue Humboldt Broncosin pelaajia ja sen jäseniä kuljettanut linja-auto on joutunut vakavaan liikenneonnettomuuteen rekan kanssa. Onnettomuudessa toisena osapuolena ollut ajoneuvo on Kanadan kuninkaallisen ratsupoliisin mukaan puoliperävaunuyhdistelmä.

Valtatie, jossa onnettomuus sattui, on suljettu turman laajuudesta johtuen. Kanadan kuninkaallinen ratsupoliisi Nipawinissa on vahvistanut, että onnettomuudessa on kuollut 14 ihmistä ja 14 on toimitettu sairaalaan kolmen ollessa kriittisessä tilassa. Lauantaina uhriluku nousi viiteentoista ja myöhemmin kuuteentoista.

Humboldt Broncos pelaa saskatchewanilaista junioriliiga SJHL:ää. Parhaillaan joukkue pelaa sarjan pudotuspelejä, ja pudotuspeleissä sen kokoonpano koostuu vuosien 1997 ja 2000 välillä syntyneistä pelaajista.

Joukkue oli matkalla Saskatchewanin provinssissa sijaitsevasta Humboldtista Nipawinin kaupunkiin, koska sen oli määrä pelata viides välieräottelu samassa sarjassa pelaavaa Nipawin Hawksia vastaan perjantai-iltana. Onnettomuuden takia ottelua on lykätty.

Kanadalaisen CBC:n mukaan kyseessä on toinen kerta, kun nimellä "Broncos" esiintyvä saskatchewanilainen juniorijääkiekkojoukkue on joutunut valtatiellä sattuneeseen liikenneonnettomuuteen.

Junioriliiga WHL:ää pelaavan Swift Current Broncosin joukkue joutui liikenneonnettomuuteen vuonna 1986. Tuolloin turmassa kuoli neljä joukkueen jäsentä.

Uutista päivitetty 7.4. klo 11.10 uhriluvun tarkennuttua.
Uutista päivitetty 8.4. klo 0.26 uhriluvun noustua viiteentoista.

» Lähetä palautetta toimitukselle