Elias Pettersson onnistui taidolla ja tuurilla.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Kanada varmisti lohkovoiton, Valko-Venäjä joutuu karsimaan

Lauantaina nuorten MM-kisoissa pelattiin kaikkiaan neljä ottelua. Suomen lisäksi voittoon vyöryivät odotetusti Tšekki, Ruotsi ja Kanada.

Tšekki oli suurissa vaikeuksissa Valko-Venäjää vastaan. Ivan Drozdov vei Valko-Venäjän jo 2-0-johtoon toisen erän alussa, mutta Tšekille se toimi hyvänä herätyksenä ja seuraavat minuutit käänsivät pelin. Toisessa erässä Tšekki iski viisi maalia. Vaikka Valko-Venäjä voitti myös kolmannen erän, se ei riittänyt vaan Tšekki vei 6-5-voiton.

Radovan Pavlik oli ainoa Tšekin pelaaja, joka onnistui maalinteossa kahdesti. Valko-Venäjältä vastaavaan pystyi Jegor Šarangovitš. Avauserässä Tšekin Daniel Kurovsky joutui suihkuun huitomisesta.  Valko-Venäjälle ottelu oli alkulohkon viimeinen, ja kun kaikki päättyivät tappioon, on sarjanousijan kohtalona jälleen karsintasarja.

Ruotsi jyräsi Sveitsin yli päätöserässä. Kahden erän jälkeen joukkueiden eroa oli vain maalin verran, mutta kolmannen erän neljän maalin turvin lukemat kirjattiin Ruotsille 7-2. Elias Pettersson teki kaksi maalia, joista toinen oli komea soolomaali ja toinen onnekas ottaen kimmokkeen Tim Bernin mailasta.

Pettersson nousi tehoillaan turnauksen pistepörssin kärkeen, sillä kahden maalin ja yhden syötön myötä saldo on nyt 4+2. Kuudessa pisteessä ovat myös Yhdysvaltojen Casey Mittelstadt sekä ruotsalaispuolustaja Rasmus Dahlin, joka on kerännyt jokaisessa ottelussaan kaksi syöttöpistettä.

Ruotsille voitto oli jo 43. peräkkäinen nuorten MM-kisojen alkulohkossa.

Neljännen ottelunsa viiteen päivään pelannut Kanada päätti alkulohkonsa voitokkaasti. Tanskasta ei ollut juuri vastusta, ja lopulta voitto irtosi maalein 8-0. Brett Howden oli ainoa kanadalainen, joka sai nimensä maalitilastoihin kahdesti. Tehokkaimmaksi pelaajaksi nousi kuitenkin Callan Foote, joka syötti kolme Kanadan osumista.

Kymmenen pistettä alkulohkossaan kerännyt Kanada varmisti samalla lohkovoittonsa. Todennäköinen puolivälierävastustaja on Sveitsi, joka tarvitsee kolme pistettä Tšekkiä vastaan välttääkseen Kanadan kohtaamisen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Turnauksen kaikki varausikäiset pelaajat - ketkä varataan ja milloin?

MAAJOUKKUE | 26.12.2017 12:00
Alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa nähdään myös tulevan kesän potentiaalisia NHL-varauksia. Jatkoaika kokosi yhteen kaikki turnauksen varausikäiset pelaajat. lue lisää

Seuraa heitä: Haastajamaiden parhaat

MAAJOUKKUE | 24.12.2017 11:00
Nuorten MM-kisat ovat jälleen ovella, ja kultamitalista pelataan tällä kertaa Yhdysvalloissa Buffalossa. Jatkoaika esittelee kisojen haastajamaiden, Tšekin, Sveitsin, Tanskan, Slovakian ja Valko-Venäjän, parhaimmat ja näkyvimmät pelaajat. lue lisää

B-lohkon leiriryhmät nuorten MM-kisoihin

MAAJOUKKUE | 6.12.2017 20:19
Alle 20-vuotiaiden leiriryhmiä julkaistaan hiljalleen seuraavien päivien aikana. Jatkoaika niputti yhteen maiden leirikokoonpanoja. lue lisää

Kisojen tähdistökenttä valittu - kultajoukkue Kanadasta vain yksi mahtui tähdistöön

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 6:07
Finaalin ratkettua nuorten MM-kisojen tähdistökenttä ja parhaimmat pelaajat palkittiin. Kultaa voittaneelta Kanadalta tähdistöön pääsi vain yksi pelaaja. Yhdysvalloilta kenttään pääsi kaksi pelaajaa, hopeaa saavuttaneelta Ruotsilta myös kaksi ja Tšekiltä yksi. lue lisää

Kanada on nuorten maailmanmestari - Steenbergen ratkaisi loppuhetkillä

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 5:23
Kanada voitti Ruotsin nuorten MM-kisojen finaaliottelussa lukemin 3-1. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat