Kanada murskasi Yhdysvallat kuumassa paikalliskamppailussa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Kanada varmisti voitolla paikan välieriin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Avausottelussaan kuusi maalia Tšekin verkkoon iskenyt Kanada ei hidastanut vauhtiaan paikallisvastustaja Yhdysvaltoja vastaan. Vaihderikkaiden tapahtumien jälkeen Kanada oli maalivahti Carey Pricen johdattamana parempi lukemin 4-2.

Avausottelunsa Euroopan yhdistelmäjoukkueelle 3-0 hävinnyt Yhdysvallat teki muutoksia kokoonpanoonsa ennen illan ottelua. Jack Johnson ja Brandon Dubinsky tekivät tilaa Dustin Byfuglienille ja Kyle Palmierille.

Yhdysvallat sai otteluun parhaan mahdollisen alun, kun Ryan McDonagh vei joukkueensa 1-0 johtoon vain neljän peliminuutin jälkeen. Ennen McDonaghin maalia, maalivahti Carey Price oli pelannut lähes 200 minuuttia maajoukkuetasolla päästämättä maalia.

Yhdysvaltojen riemu loppui kuitenkin lyhyeen ja Kanada iski tylysti vastaan. Matt Duchene tasoitti ottelun ja vain 14 sekuntia myöhemmin Corey Perry iski taululle Kanadan 2-1 lukemat. Seuraavaa maalia saatiin odottaa kuuden minuutin verran. Yhdysvaltojen puolustajien sekoilu omassa päässä kostautui ja Duchene iski puolittaisesta läpiajosta illan toisen maalinsa.

Ottelun toinen erä oli tunnelmaltaan rauhallisempi ja erän ainoasta maalista vastasi Patrice Bergeron. Islanders-kapteeni John Tavares teki maaliin loistavan esityön ja lopulta kiekko meni maaliin Bergeronin ja McDonaghin luistimien kautta.

Kanada nosti jalan kaasulta kolmannessa erässä ja tyylitteli voittoon. Yhdysvaltojen näennäinen kiri jäi erittäin vaisuksi, vaikka T.J Oshie onnistuikin maalinteossa vielä ennen loppusummerin soittoa.

Voitollaan Kanada varmisti paikkansa välierissä ja se kohtaa lohkovaiheen viimeisessä ottelussaan Euroopan yhdistelmäjoukkueen. Kyseisessä ottelussa ratkaistaan A-lohkon voittaja ja toiseksi sijoittuva joukkue. Yhdysvallat ja Tšekki päättävät turnauksensa keskinäiseen otteluun. Tuossa ottelussa panoksena on vain kunniaa.