Kanada kuittasi Ivan Hlinka Memorial Cupin voiton

MAAJOUKKUE / Uutinen
Kanadalaisfanit saivat hurrata alle 18-vuotiaiden turnauksen päätteeksi. (arkistokuva)
Ivan Hlinka Memorial Cupin lauantai-illassa nähtiin turnauksen pronssiottelu ja finaali.

Yhdysvallat ratkaisi pronssit itselleen jatkoajalla

Illan ensimmäisessä ottelussa Yhdysvallat ja Ruotsi ratkaisivat pronssimitalien kohtalon. Ottelu oli hyvin tasainen ja Yhdysvallat käänsi voiton itselleen vasta jatkoajalla Dennis Yanin maalilla reilun neljän minuutin pelin jälkeen. Loppulukemat olivat 5-4.

Joukkueet mättivät avauserässä yhteensä viisi maalia. Ruotsi karkasi kahden maalin johtoon Oliver Erixonin ja Jonatan Dahlénin maaleilla reilussa 10 minuutissa. Yhdysvallat kuittasi ruotsalaisten johdon jo kuitenkin reilussa neljässä minuutissa. Maalintekijöinä toimivat Thomas Novak ja Erik Foley.

Yhdysvaltalaiset menivät myös johtoon vain hetkeä myöhemmin, kun Terry Troy onnistui. Johto kesti aina kolmanteen erään saakka. Yhdysvallat onnistui venyttämään sen kahteen maaliin Karch Bachmanin alivoimamaalilla, mutta ruotsalaiset eivät luovuttaneet.

Linus Ölund toi Ruotsin maalin päähän reilut 10 minuuttia ennen loppua ja Rasmus Asplund tasoitti ottelun puolitoista minuuttia ennen päätössummeria. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, kun Yan ratkaisi ottelun Yhdysvalloille jatkoajalla.

Kanada kaatoi Tšekin finaalissa

Tšekki jäi pahasti Kanadan jalkoihin turnauksen finaalissa. Loppulukemat olivat 6-2 ja Kanada ratkaisi ottelun itselleen käytännössä jo ensimmäisessä erässä.

Dylan Strome, Lawson Crouse, Mitchell Marner ja Travis Konecny pöllyttivät tšekkien maaliverkkoa neljästi reilussa 16 minuutissa. Suorituksen tasoa nostaa myös se fakta, että nuo neljä maalia syntyivät kahdeksalla maalia kohti suuntautuneella laukauksella.

Tšekki piristyi toisessa erässä ja kavensi Radek Koblizekin maalilla reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. Kanadan Nicolas Roy palautti joukkueen johdon kuitenkin neljään maaliin kuutisen minuuttia myöhemmin. Lukas Jasek toi tšekit kuitenkin vielä kolmen maalin päähän reilu minuutti ennen toisen erän loppua.

Tšekki ei kuitenkaan enää kolmannessa erässä kyennyt kirimään kolmen maalin takaa-ajoasemasta. Kanadan Crouse viimeisteli erässä illan toisen maalinsa ja täten Kanada vei turnauksen kultamitalit mukanaan. Tšekit saivat tyytyä hopeaan.