Kanada kaatoi Tšekin − välierissä vastaan asettuu Ruotsi

MAAJOUKKUE / Uutinen
Tšekki laittoi sisukkaasti kampoihin, mutta Kanada oli lopulta parempi.
Tšekki laittoi kisaisäntä Kanadan ahtaalle puolivälierässä, mutta Julien Gauthierin kolmannen erän maaleilla Kanada otti odotetun voiton. Välierissä isäntäjoukkue saa vastaansa Ruotsin.

Odotusten mukaisesti Kanada hallitsi puolivälieräottelua Tšekkiä vastaan, mutta hallinnasta huolimatta ensimmäisen erän jälkeen johdossa olivatkin tšekit David Kasen maalilla. Kanada voitti ensimmäisen erän laukaukset 11-4.

Toisessa erässä Kanada löi entistä isomman vaihteen silmään ja onnistuikin iskemään kolmesti kiekon ohi tšekkimaalivahti Jakub Skarekin. Tšekki onnistui myös kertaalleen maalinteossa, joten numerot pysyivät tasaisina.

− Kanada luisteli meidät nurin toisessa erässä. Olen joka tapauksessa ylpeä joukkueestani, vaikka Kanada voittikin, Tšekin päävalmentaja Jakub Petr sanoi ottelun jälkeen.

Kolmannessa erässä Julien Gauthier lisäsi Kanadan johtoa reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. Tšekki kavensi muutamaa minuuttia myöhemmin, mutta seuraavassa vaihdossa Gauthier viimeisteli toistamiseen. Enää Tšekki ei saanut kiriä aikaan, joten ottelu päättyi Kanadan voitton 5−3.

− Emme panikoineet ensimmäisen erän jälkeen. Tiesimme, että meidän täytyy pelata paremmin ja luistella nopeammin. Teimme tarvittavat muutokset toiseen erään ja saimme sillä toivotun tuloksen, Kanadan päävalmentaja Dominique Ducharme kertoi.

Kanada hallitsi ottelua selvästi ja voitti laukaukset 41-19. Voittomaalin laukoneen Gauthierin lisäksi kanadalaissankareita olivat tehot 1+2 kerännyt hyökkääjä Mitchell Stephens ja puolustaja Thomas Chabot, joka nakutti tehot 1+1.

Keskiviikkona pelattavassa välieräottelussa Kanada kohtaa Ruotsin, joka on Kanadan tavoin voittanut turnauksen kaikki ottelunsa.

− Ajattelemme vain asioita, joita voimme hallita. Emme keskity ulkopuoliseen hälinään, Ducharme sanoi ja jatkoi:

− Voimme mielestäni olla vieläkin parempia. Olemme todella hyviä ottelun sisällä, mutta sen pitää kestää koko 60 minuuttia.

Muokattu kello 7.26: Lisätty valmentajien kommentit.