Kanada kaatoi Euroopan finaaliavauksessa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Steven Stamkos iski turnauksen avausmaalinsa Ryan Getzlafin riistettyä kiekon ja syötettyä sen maalin eteen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Kanada otti ensimmäisen kiinnityksensä World Cup -pokaaliin voittamalla Euroopan lukemin 3−1 ensimmäisessä finaalissa.

Kanada tuli ensimmäiseen finaaliin rytinällä ja iski avausmaalinsa Euroopan verkkoon, kun vasta kaksi ja puoli minuuttia oli pelattu. Rangaistusaitiossakin jo piipahtanut Brad Marchand sai maalin eteen taidokkaan syötön ketjukaveri Patrice Bergeronilta ja toimitti kiekon huonostakin asennosta maalin kattoon.

Eurooppa oli ottelussa hyvin mukana ja sai omat paikkansa, mutta Kanada oli tarkkana omassa päässään. Tilaisuuden tullen myös Kanada iski kovaa.

Reilu kymmenen minuuttia Marchandin maalista Euroopan kokenut järkäle Zdeno Chara lähti kuskaamaan kiekkoa keskialueella, mutta menetti sen helposti Ryan Getzlafille, joka käänsi nopeasti vastahyökkäykseen.

Getzlaf jakoi kiekon maalille nousseelle Steven Stamkosille, joka iski turnauksen ensimmäisen maalinsa ja Kanadan 2−0-johtoon.

Toisessa erässä pelin taso laski molempien joukkueiden tehdessä paljon virheitä. Eurooppa nousi erän alussa Tomas Tatarin osumalla maalin päähän ja jahtasi koko erän tasoitusta, mutta Kanada ei päästänyt vanhan mantereen pelureita helposti maalipaikkoihin.

Kolmannessa erässä Bergeron napautti vielä kiekon kertaalleen ohi slovakialaisvahti Jaroslav Halakin, eikä Eurooppa enää noussut siitä. Kanada otti ensimmäisen kiinnityksen World Cup -pokaaliin 3−1-voitollaan.

World Cup -voittoon tarvitaan kaksi voittoa. Kanadan ensimmäinen paikka ottaa toinen voitto avautuu Suomen aikaa perjantain vastaisena yönä, kun toinen finaali pelataan Torontossa. Jos Eurooppa voittaa ottelun, kolmas ja ratkaiseva finaali pelataan sunnuntain vastaisena yönä.

» Lähetä palautetta toimitukselle