Kanada jyräsi taas − Raddysh paukutti neljä maalia

MAAJOUKKUE / Uutinen
Kapteeni Stromekin tehoili komeat lukemat.
Kanada vankisti asemiaan Toronton lohkossa voittamalla Latvian murskalukemin. Moni kanadalaispelaaja kirjasi itselleen massiiviset tehopisteet. Illan tehokkain oli Taylor Raddysh viidellä tehopisteellä.

Kanadan ja Latvian kohtaamisessa jäällä nähtiin kisaisäntien esitys, kun Latvia joutui nöyrtymään kahdeksan maalin erolla.

Kanada aloitti maalinteon jo pelin alkuvaiheissa, eikä Latvialla ollut sanaakaan sanottavana kisaisäntien karkeloissa. Illan johtohahmo oli Taylor Raddysh, joka mätti tehot 4+1. Mathew Barzal teki kaksi maalia ja kapteeni Dylan Strome syötti kolme. Kanadan tehokkain puolustaja oli Kyle Clague tehoin 0+3.

Ensimmäisen kymmenen minuuttia Latvia pysyi numeroiden valossa Kanadan kyydissä, mutta Barzalin alivoimalla syntynyt avausmaali käymnisti maalijuhlan. Avauserässä maalintekoon ehtivät Kanadalta myös Nicholas Roy ja Raddysh illan ensimmäisellään.

Toisessa erässä Raddysh teki toisen maalinsa, vieden Kanadan 4−0-johtoon. Latvia oli istunut erän alkupuoliskolla ahkerasti jäähyaitiossa, ja Raddyshin maali syntyikin ylivoimalla. Tämän jälkeen Latvian maalilla aloittanut Mareks Mitens väistyi, ja Gustavs Grigals tuli tilalle.

Grigalsin iltapuhde ei kovin hyvin alkanut, sillä vaahteralehtipaidat niittasivat neljä maalia hieman yli kahteen minuuttiin. Maaleja toimittamassa olivat hattutemppunsa naulannut Raddysh, Barzal, sekä Anthony Cirelli ja Michael McLeod. Peli oli 8−0.

Latvia iski illan avausmaalinsa Martins Dzierkalsin istuessa kaksiminuuttista. Renars Krastenbergs ohitti Kanadan maalilla torjuntavuorossa olleen Carter Hartin

Päätöserässä molemmat joukkueet onnistuivat vielä maalinteossa. Raddysh kihautti neljännen maalinsa ja Dzierkals Latvialle illan toisen osuman. Myös Kanadan Julien Gauthier sai nimensä tilastoihin niittaamalla ottelun loppuluvuiksi 10−2.

» Lähetä palautetta toimitukselle