Kanada ja Venäjä nollasivat vastustajansa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Kanada oli odotetusti vahvempi Ranskaa vastaan.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
MM-kisojen alkulohkojen viimeistä edellinen pelipäivä käynnistyi kahdella ottelulla, joissa oli selvä ennakkosuosikki. Nämä myös pitivät, ja näin Kanada otti jo kuudennen voittonsa MM-turnauksessa. Kisaisäntä Venäjällä voittoja on yksi vähemmän.

Norja piinasi kisaisäntiä avauserän, sillä Venäjän maalinteko ei tuntunut onnistuvan. Norjalaismaalivahti Steffen Søbergin apuna olivat suuressa määrin myös kenttäpelaajat, joista erityisesti Martin Røymarkin torjunta Artemi Panarinin laukaukseen herätti huomiota.

Toisessa erässä Venäjä onnistui maalinteossa kahdesti, kun ensin Ivan Telegin ohjasi Sergei Kalininin laukauksen maaliin. Toinen maali tuli niin ikään hienolla kuviolla, asialla Panarin Vadim Šipatšjovin syötöstä. Norjakin sai tilaisuutensa Dmitri Orlovin haparoidessa, mutta sitä Michael Haga ei osannut hyödyntää.

Kolmaskaan Venäjän maali ei ollut hullumpi suoritus, kun Ivan Ljubimov iski kiekon suoraan ilmasta maaliin. Tämän jälkeen voittajasta ei ollut enää minkäänlaista epäselvyyttä, vaan suurin mielenkiinto kohdistui mahdolliseen nollapeliin. Norja saikin useita hyviä maalipaikkoja, mutta Andreas Martinsenin maalikehikkoon osunutta laukausta lähemmäksi jääkarhut eivät päässeet.

Venäjä jatkaa taisteluaan lohkovoitosta, mutta se edellyttää apua Sveitsiltä, joka pelaa vielä kärjessä olevaa Tsekkiä vastaan. Norjan turnaus päättyy tiistain Latvia-otteluun.

Kanada jälleen selvään voittoon

Kanada teki tasaista työtä Ranskaa vastaan. Mark Stone vei avauserässä vaahteranlehtipaidat johtoon. Ranska sai parhaan tilaisuutensa, kun Charles Bertrand sai yrittää tasoitusta rangaistuslaukauksesta toisen erän alussa. Yritys kuitenkin epäonnistui.

Toisessa erässä Matt Duchene vei Kanadan kahden maalin karkumatkalle, ja kolmannessa erässä osumia syntyi kaksi lisää. Mark Scheifele ja Corey Perry pääsivät vielä maalitilastoihin.

Näin Kanada ja Suomi ovat tasapisteissä puhtaalla pelillä B-lohkossa, ja heidän välillään ratkaistaan tiistaina lohkon kärkipaikka. Keskinäisen ottelun voittaja on lohkoykkönen, tulee voitto missä vaiheessa peliä tahansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle