Kanada ja Tšekki finaaliin - Slovakia jäi hännänhuipuksi

MAAJOUKKUE / Uutinen
Isäntämaa Tšekki kohtaa Kanadan Ivan Hlinka memorial -turnauksen finaalissa.
Tšekki ja Kanada olivat vahvimmat joukkueet Ivan Hlinka Memorial -turnauksen välierissä. Kanada kaatoi naapurimaansa Yhdysvallat lukemin 11-5 ja Tšekki otti niukan 4-3-voiton Juniorkronorista.

Välieriin selvinneet Tšekki ja Ruotsi sekä Yhdysvallat ja Kanada väänsivät tänään finaalipaikasta Ivan Hlinka muistoturnauksessa. Voittajaksi selviytyivät Kanada ja Tšekki, jotka kohtaavat huomenna turnauksen finaalissa. Ruotsin ja Yhdysvaltojen on tyytyminen pronssiotteluun.

Kanada sai Yhdysvaltoja vastaan hyvän alun, kun se siirtyi johtoon jo 50 pelisekunnin jälkeen kolmen maalin iltaa viettäneen Dylan Stromen toimesta. Vain hetkeä myöhemmin Thomas Novak oli tuonut yhdysvaltalaiset tasoihin, mutta ennen erätaukoa vaahteranlehdet olivat siirtyneet jo 3-1-johtoon.

Yhdysvallat sai toiseen erään hyvän alun, kun Brock Boeser kavensi tilanteeksi 3-2. Toisessa erässä Kanada kuitenkin painoi kaasun pohjaan ja voitti toisen erän lukemin 5-2 ja koko ottelun lukemin 11-5.

Toisessa välierässä Tšekin ja Ruotsin välillä lukemat olivat huomattavasti tasaisemmat. Ottelun toisessa erässä joukkueet tahkoivat kolme maalia kumpikin, joten ratkaisuksi nousi käytännössä tšekkiläisen Filip Suchyn tekemä osuma ottelun ensimmäisessä erässä. Päätöserässä Ruotsilla oli mahdollisuutensa tasoittaa ottelu, mutta Tšekki kesti ja korjasi finaalipaikan lukemin 4-3.

Välierien lisäksi pelattiin sijoitusottelut. Suomi voitti Sveitsin taistossa viidennestä sijasta lukemin 9-3, joten Suomi sijoittui turnauksessa viidenneksi ja Sveitsi kuudenneksi.

Seitsemännestä sijasta väänsivät puolestaan toinen isäntämaa Slovakia ja Venäjä. Venäjä oli slovakialaisia etevämpi lukemin 5-2 ja näin ollen turnauksen seitsemänneksi sijoittui Venäjä ja hännänhuipuksi jäi Slovakia.