KalPalle tilikaudelta tuntuvat tappiot

LIIGA / Uutinen
KalPa ei onnistunut tavoitteessaan kasvattaa yleisömäärää.
Kuva © Nitta Soininen
KalPan kauden 2015-16 tilikausi jäi satoja tuhansia tappiolle.

KalPan tilikauden kokonaistappio oli 375 000 euroa, kun kaudella 2014-15 seura teki 500 000 euron tappiot. Seuran liikevaihto oli 6 013 000, joka oli 900 000 euroa vähemmän kuin edelliskaudella.

− Taloudellinen tulos on pettymys, koska tavoittelimme tilikaudesta voitollista. Lähdimme hakemaan kasvua yleisömäärään ja lipun keskihintaan. Näissä tavoitteissa ei onnistuttu ja tästä aiheutui liikevaihdon odotettua suurempi pieneneminen. Lisäksi kulupuolella tuli pienempiä ylityksiä, jotka painoivat myös tulosta tappiolle, kuopiolaisseuran toimitusjohtaja Toni Saksman kertoi.

Tulevalle kaudelle kuopiolaisseura on asettanut tavoitteekseen pudotuspelit. Seura lähtee tulevaan kauteen aiempaa pienemmällä taloudellisella riskillä.

− Tulevan kauden osalta urheilullinen tavoite on playoffs-ottelut ja puolivälieräpaikan saavuttaminen. Tilikauden tulos on budjetoitu 70 000 € voitolliseksi. Olemme sopeuttaneet organisaation kuluja viime kauden liikevaihtotasolle ja pääsemme lähtemään alkavaan kauteen pienemmällä taloudellisella riskillä kuin aiemmin, totesi Saksman.

» Lähetä palautetta toimitukselle