KalPalle tilikaudelta reilut tappiot

LIIGA / Uutinen
Kaukalossa KalPan tulos parani, taloudessa ei.
Kuva © Teemu Soini - teemu.soini@jatkoaika.com
KalPa Hockey Oy:n viime tilikauden tulos painui reilusti tappiolliseksi.

KalPa Hockey Oy:n tappiot tilikaudella 2014-2015 olivat 500 000 euroa. Seuran liikevaihto kuitenkin kasvoi viisi prosenttia ja se oli 6 930 000 euroa.

− Lähdimme kauteen haasteellisesta tilanteesta, urheilullisesti erittäin vaikean kauden jälkeen ja yleisen taloudellisen taantuman jatkuessa. Onnistuimme palauttamaan urheilullisen uskottavuuden, mikä on hyvin tärkeä asia. Taloudellinen tulos on pettymys, koska tavoittelimme tilikaudesta voitollista, harmitteli KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman.

− Suurin yksittäinen syy suureen tappioon oli lipputulojen jääminen budjetoidusta noin 300 000 €. Lisäksi pelaajabudjetti jouduttiin ylittämään kauden aikana muutamaankin otteeseen, kun joukkuetta haluttiin vahvistaa ja loukkaantumisia täytyi paikata. Myös muissa kuluissa, muun muassa ulkopuolisten palveluiden käytössä menot kasvoivat odotettua enemmän.

Tulevalla kaudella seuran tavoitteena on kääntää tilikausi voitolliseksi.

− Tulevan kauden osalta talouden keskeisin tavoite on voitollisen tuloksen tekeminen. Urheilullisesti vahvasti positiivisen viime kauden jälkeen lähtökohdat kauteen ovat yleisön kiinnostusta ajatellen huomattavasti vuoden takaista paremmat ja odotamme sen näkyvän alkukauden yleisömäärissämme, Saksman ennakoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle