Kalle Moisiolle kolmen ottelun pelikielto

MESTIS / Uutinen
Kalle Moisio ohjattiin aikaiseen suihkuun Kupittaalla.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Kalle Moisiolle on langetettu kolmen ottelun pelikielto 28.2. pelatun TUTO - K-Vantaa-ottelun tapahtumista.

K-Vantaan hyökkääjä Kalle Moision taklaus TUTOn Antti Virtaseen tuotti kolmen ottelun mittaisen rangasituksen.

Mestiksen kurinpitäjä Markku Kruus toteaa päätöksessään että Moisio tulee tilanteeseen kolmantena pelaajana ja tehostaa taklausta pienellä hypyllä ylöspäin. Taklaus tuli niin sanotusti pimeältä puolelta ja Moisio käyttää kiekollisen hankalan tilanteen hyväkseen ja vie taklauksen loppuun saakka seurauksella, että Virtanen kaatuu selkä edellä rajusti päin laitaa ja loukkaantuu. Virtanen pelasi taklauksen jälkeen yhden vaihdon, muttei pystynyt enää sen jälkeen jatkamaan pelaamista.

Rangaistusta annettaessa otettiin raskauttavana asianhaarana huomioon Moision kurinpitohistoria. Hänelle on tuomittu aikaisemmin tällä kaudella pelikielto kovavauhtisesta sääntöjen vastaisesta taklauksesta (pään tai niskan alueelle kohdistuva taklaus). Näin ollen Moisio on osoittanut piittaamattomuutta noudattaa jääkiekon sääntöjä ja vastustajan kunnioitusta taklaustilanteissa.

Moisio kärsii pelikieltonsa seuraavissa Mestis – otteluissa: 5.3. K-Vantaa – SaPKo, 8.3. K-Vantaa – LeKi sekä ensimmäinen mahdollinen puolivälieräottelu. Jos K-Vantaan kausi ei jatku runkosarjan jälkeen, on Moisiolla ensi kauden alusta lukien pelikielto ensimmäisessä sarjaottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle