Kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja poliisin haaviin huumeiden kauppaamisesta

NHL / Uutinen
Stevens juhli Stanley Cup -mestaruutta kahdesti Pittsburghin paidassa.
Kuva © Getty Images
Kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja Kevin Stevens on tunnustanut syyllistyneensä laittomaan huumekauppaan.

Pitkän uran taalajäillä pelannut Stevens astui torstaina Bostonissa liittovaltion tuomioistuimen eteen ja myönsi syyllistyneensä laittomaan huumekauppaan vuosien 2015 ja 2016 aikana. Syyttäjän mukaan Stevens osallistui laittomaan huumekauppaan useissa kaupungeissa.

Stevens myönsi olleen vastuussa 175 oksikodoni-kipulääkepilleristä. Yhdessä tuomioistuimessa allekirjoitettu asiakirja rinnastaa Stevensin hallussa olleen lääkemäärän 35 kiloon marijuanaa. 

Stevensin lakimies selvensi tilannetta Boston Globe -lehden haastattelussa. 

− Kevin on kärsinyt jo vuosia riippuvaisuudesta kipulääkkeisiin. Kyseinen riippuvuus alkoi jo NHL-uran aikana ja pääsyynä voidaan pitää pahaa aivotärähdystä uran loppupuolella. Aivotärähdyksen lisäksi Kevin loukkasi niskansa vakavasti muutama vuosi sitten autokolarissa, ja pian tämän jälkeen hän tuli riippuvaiseksi vahvoista kipulääkkeistä. Kevin on ollut viimeiset kuukaudet kuivilla ja on sitoutunut riippuvuutensa päihittämiseen.

Stevens pelasi 15 kautta NHL:ssä ja edusti Yhdysvaltoja Calgaryn olympialaisissa vuonna 1988. 

Stevens ei ole ainoa NHL-pelaaja, joka on ollut otsikoissa saman lääkeaineen takia. Entinen Los Angeles Kings ja Philadelphia Flyers-tähti Mike Richards pidätettiin elokuussa 2015 Yhdysvaltojen ja Kanadan rajalla saman lääkeaineen, oksikodonin, hallussapidosta. 

» Lähetä palautetta toimitukselle