Miro Aaltosen kausi niin KHL:ssä Vitjaz Podolskissa kuin maajoukkueessa on ollut tehokas. (Arkistokuva)

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Kaksi tehokasta erää takasivat Leijonien voiton – Aaltonen jatkoi huimaa maalivirettään

Leijonat aloitti kevään MM-kisoihin valmistavat harjoitusottelut perjantaina, kun se kohtasi Unkarin tämän kotikaukalossa. Leijonat oli suvereeni kahdessa ensimmäisessä erässä, joissa se teki yhteensä kuusi maalia. Lopulta lukemat kirjattiin Suomen hyväksi 6–1.

Leijonat pelasi kaksi erää ja pelaili viimeisen erän. Materiaaliero Suomen ja Unkarin välillä oli suuri, ja Suomi pystyi jo pelkän yksilötaitonsa turvin kontrolloimaan peliä. Kolmannessa erässä, kun taululla oli lukemat 6−0, Suomi nosti jalkaa kaasulta.

Ottelu ratkesi jo ensimmäisessä erässä, kun Suomi tulitti taululle 3−0-lukemat. Unkarilla oli muutama paikka vastahyökkäyksien ja ylivoiman myötä, mutta peli pysyi tiukasti Suomen hallussa kaksi ensimmäistä erää.

Kolmannessa erässä Suomen ote karkasi, ja myös Unkari pääsi juhlimaan maalia, mikä vaikutti antavan hetkellisesti lisää virtaa kotijoukkueelle.

Leijonilla maalinteossa onnistui viisi pelaajaa. Aktiivisimpina tehomiehinä häärivät kaksi maalia iskenyt Olli Palola, kaksi tehopistettä napsinut Ville Lajunen ja niin ikään kaksi tehopistettä saalistanut Miro Aaltonen, joka on ollut hurjassa vireessä kauden maaotteluissa. KHL:ssä 44 tehopistettä nakuttanut Aaltonen on pelannut tällä kaudella maajoukkueessa seitsemän ottelua ja tykittänyt niissä seitsemän maalia.

Ensimmäistä kauttaan Leijonien päävalmentajana toimivalle Lauri Marjamäelle voitto oli Leijonien peräsimessä viides 16 ottelussa.

Leijonat jatkaa harjoitusotteluitaan ensi viikolla, kun se kohtaa kahdesti Tanskan. Ensimmäinen koitos on luvassa torstaina Mikkelissä ja toinen lauantaina Lappeenrannassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kohteliaat leijonavieraat Unkarin 90-vuotisjuhlissa - "Sapporon ihme" vei voiton

MAAJOUKKUE | 1.10.2017 16:09
Leijonien maajoukkueveteraaneista kasattu Golden Lions -joukkue otti mittaa Unkarin "Sapporon ihmeen" tehneestä ryhmästä paikallisen jääkiekkoliiton 90-vuotisjuhlissa. Leijonaryhmä otti mallia ryhmyri Jere Lehtisestä ja antoi kohteliaasti isäntien viedä juhlapelin nimiinsä. lue lisää

Hurricanesin suomalaistähdet Aho ja Teräväinen Leijonien mukaan − "Oli lopulta helppo päätös lähteä MM-kisoihin"

MAAJOUKKUE | 22.4.2018 16:36
Carolina Hurricanesin Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen liittyvät ensi viikolla Leijonien MM-leiriryhmään. lue lisää

IA-divisioonan MM-ennakko: Löytyykö kärkikaksikolle haastajia?

MAAJOUKKUE | 22.4.2018 8:00
MM-kisojen IA-divisioonan MM-kisat pelataan Unkarin pääkaupungissa Budapestissa. Turnauksen kaksi parasta lunastavat paikan ensi kevään Bratislavan päätason MM-kisoihin. Slovenia ja Kazakstan lähtevät kisoihin nousijasuosikkeina, mutta takana on joukko nälkäisiä haastajia. Jatkoaika seuraa kisoja tiiviisti paikan päällä. lue lisää

Jokiharju junioriliigasta maajoukkueeseen - Leijonien ryhmä Tšekin turnaukseen nimetty

MAAJOUKKUE | 15.4.2018 17:34
Suomen MM-leiriryhmä sai kuusi uutta pelaajaa joukkueen lähtiessä tulevalla viikolla Tšekin Euro Hockey Tour -turnaukseen. Yllättävimpänä uutena nimenä voidaan pitää Portland Winterhawksissa pelaavaa Henri Jokiharjua, jolle esiintyminen A-maajoukkueessa tulee olemaan ensimmäinen. lue lisää

IL: Vammat estävät Lehkosen MM-matkan

MAAJOUKKUE | NHL | 15.4.2018 13:21
Artturi Lehkonen on ilmoittanut, ettei ole käytettävissä toukokuun MM-kisoissa. Hyökkääjä vetoaa vammojen kuntouttamiseen. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat