Kaksi tehokasta erää takasivat Leijonien voiton – Aaltonen jatkoi huimaa maalivirettään

MAAJOUKKUE / Uutinen
Miro Aaltosen kausi niin KHL:ssä Vitjaz Podolskissa kuin maajoukkueessa on ollut tehokas. (Arkistokuva)
Leijonat aloitti kevään MM-kisoihin valmistavat harjoitusottelut perjantaina, kun se kohtasi Unkarin tämän kotikaukalossa. Leijonat oli suvereeni kahdessa ensimmäisessä erässä, joissa se teki yhteensä kuusi maalia. Lopulta lukemat kirjattiin Suomen hyväksi 6–1.

Leijonat pelasi kaksi erää ja pelaili viimeisen erän. Materiaaliero Suomen ja Unkarin välillä oli suuri, ja Suomi pystyi jo pelkän yksilötaitonsa turvin kontrolloimaan peliä. Kolmannessa erässä, kun taululla oli lukemat 6−0, Suomi nosti jalkaa kaasulta.

Ottelu ratkesi jo ensimmäisessä erässä, kun Suomi tulitti taululle 3−0-lukemat. Unkarilla oli muutama paikka vastahyökkäyksien ja ylivoiman myötä, mutta peli pysyi tiukasti Suomen hallussa kaksi ensimmäistä erää.

Kolmannessa erässä Suomen ote karkasi, ja myös Unkari pääsi juhlimaan maalia, mikä vaikutti antavan hetkellisesti lisää virtaa kotijoukkueelle.

Leijonilla maalinteossa onnistui viisi pelaajaa. Aktiivisimpina tehomiehinä häärivät kaksi maalia iskenyt Olli Palola, kaksi tehopistettä napsinut Ville Lajunen ja niin ikään kaksi tehopistettä saalistanut Miro Aaltonen, joka on ollut hurjassa vireessä kauden maaotteluissa. KHL:ssä 44 tehopistettä nakuttanut Aaltonen on pelannut tällä kaudella maajoukkueessa seitsemän ottelua ja tykittänyt niissä seitsemän maalia.

Ensimmäistä kauttaan Leijonien päävalmentajana toimivalle Lauri Marjamäelle voitto oli Leijonien peräsimessä viides 16 ottelussa.

Leijonat jatkaa harjoitusotteluitaan ensi viikolla, kun se kohtaa kahdesti Tanskan. Ensimmäinen koitos on luvassa torstaina Mikkelissä ja toinen lauantaina Lappeenrannassa.