Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä

Kärpät vahvistuu Tarkilla ja Haatajalla

Oulun Kärpät julkaisi keskiviikkona kaksi isoa palasta kauden 2011–2012 joukkueestaan. Ykkösmaalivahdin tontille astelee Bluesissa torjunut Iiro Tarkki ja hyökkäykseen liittyy oululaislähtöinen, HIFK:ssa SM-kultaa voittanut Juha-Pekka Haataja.

Laitahyökkääjä Juha-Pekka Haataja lähti Kärpistä isomman roolin perään keväällä 2006 ja suuntasi Raumalle. Lukossa pisteitä syntyi mukavalla tahdilla ja kolmen kauden jälkeen mies siirtyi isompiin ympyröihin liittyen HIFK:n riveihin.

28-vuotias Haataja tahkosi Helsingissä kaksi kautta, ja tänä keväänä työ palkittiin uran kolmannella mestaruudella. Hyökkääjä kirjautti päättyneellä kaudella 52 runkosarjaottelussa pisteet 16+22=38, höystäen kevään kultaisissa pudotuspeleissä saldoaan 16 (8+8) tehopisteellä yhtä monessa ottelussa.

Nyt mies palaa kuitenkin tuttuihin maisemiin ja liittyy kasvattajaseuraansa viisivuotisella (2+1+1+1) –sopimuksella.

– Meidän joukkue on nyt tässä. Epävarmuustekijät on näin pyyhkäisty pois. Olemme puhuneet joukkueen pohjoisuomalaistamisesta ja suomalaistamisesta, ja teot puhuvat nyt kotimaistamisesta, kommentoi Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta.


Juha-Pekka Haataja palaa takaisin Kärppiin.
Tomi Hänninen - tomi.hanninen@jatkoaika.com

Maalivahtiosasto kuosiin

Raumalaislähtöinen Iiro Tarkki pelasi niin ikään finaaleissa, mutta joutui maistamaan tappion karvasta kalkkia Bluesin riveissä. SM-liigaa 25-vuotias maalivahti on pelannut espoolaisseuran lisäksi SaiPassa sekä kasvattajaseurassaan Lukossa.

Tarkki on kolmena edellistalvena kiertänyt myös maajoukkueen EHT-turnauksia. Oulussa kaksivuotisen sopimuksen allekirjoittaneelta maalivahdilta odotetaan paljon.

– Tarkki on viime kausina Bluesissa näyttänyt, että on Euro Hockey Tour –tasoinen maalivahti. Kevään pudotuspeleissä hän oli Bluesin menestyksessä iso tekijä. Sen Kärpätkin joutui huomaamaan. Ilman Tarkin hyviä koppeja olisimme voineet edetä pitemmälle, toteaa Aravirta.

Tarkin lisäksi oululaisjoukkueen maalia vartioi tulevalla SM-liigakaudella 2011–2012 kaksivuotisen jatkosopimuksen turvin Kärpissä jatkava Ville Hostikka.

– Hienoa, että Hostikka päätti jatkaa meillä, vaikka tiesi että uusi maalivahti on tulossa. Ville veti roolin mukaisesti viime kaudella, jopa aivan huikeita pelejä. Joulun jälkeisestä loukkaantumisesta toipuminen kesti valitettavan pitkään, mutta ei kausi Villeen kaatunut, suitsuttaa Aravirta tyytyväisenä.

Maalivahtitrion täydentää niin ikään kärppäpaidassa kevääseen 2013 asti jatkava Tomi Karhunen, jonka kanssa on Aravirran mukaan tarkoitus keskustella, mikä on hänelle paras tapa kehittyä pelaajana ensi kaudella.

– Tarkki ja Hostikka ovat isokokoisina maalivahteina peittäviä. Tomi Karhunen taas on aavistuksen lyhyempänä hyvin liikkuva ja enemmän refleksitorjuja, tuumii Kärppien maalivahtivalmentaja Erno Moilanen.

Lue myös

Kärppien kärkipuolustaja Miika Koivisto sivussa toistaiseksi

LIIGA | 23.3.2018 16:37
Kärppien tehokkain puolustaja Miika Koivisto loukkaantui torstaina pelatussa toisessa puolivälieräottelussa Ässiä vastaan. Koivisto on sivussa kokoonpanosta toistaiseksi. lue lisää

Kärppien kapteeni Kukkonen: "Ensimmäiseen kymppiin me tämän pelin hävisimme"

LIIGA | 22.3.2018 21:57
Ässät sai kotiluolassaan erittäin vahvan alun otteluun, mikä riitti lopulta arvokkaaseen voittoon Kärppiä vastaan. Vierailijoiden kapteeni Lasse Kukkonen näki joukkueensa pelaamisessa huolimattomuutta, vaikka valmistautumisen piti olla kohdillaan. lue lisää

Kärpille takaisku - tehopuolustaja Koivisto talutettiin pukukoppiin taklauksen jälkeen

LIIGA | 22.3.2018 19:00
Kärpät sai pahoja uutisia kesken puolivälieräottelun, kun joukkueen tehopuolustaja Miika Koivisto loukkasi itseään. Koivisto jäi Antoine Laganièren taklauksen jälkeen jäähän makaamaan, eikä päässyt jäältä pois ilman apua. lue lisää

Mikael Ruohomaa avasi Kärppien maalihanat − "Oli jopa ylilatausta tämän odottelun takia"

LIIGA | 21.3.2018 7:00
Oulun Kärppien Mikael Ruohomaa jatkoi pistetehtailua heti ensimmäisessä pudotuspeliottelussa Ässiä vastaan. Pelin jälkeen mies jakoi kunniaa niin kanssapelaajille kuin vastustajilleen. lue lisää

Kärppien Manner ensimmäisen puolivälierän jälkeen: "Ei tästä pudotuspelihuumasta kannata liian isoa numeroa tehdä"

LIIGA | 20.3.2018 22:49
Oulun Kärpät otti kotonaan ensimmäisen voiton puolivälieräsarjassa Porin Ässiä vastaan. Kärppien päävalmentaja Mikko Manner oli positiivisesti yllättynyt joukkueensa suorituksesta. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

KärpätÄssät
"Ässillä yllätysmahdollisuus Oulussa"
Ässät tasoitti sarjan tehokkaan avauseränsä ansiosta torstaina, mikä tuo varmasti itseluottamusta porilaisryhmään. Kärpät menetti ottelussa kärkipuolustaja Miika Koiviston, mikä tekee ison loven oululaisryhmän alakertaan ja ylivoimapelaamiseen. Oululaisryhmä on ollut kotikaukalossaan kova, mutta Ässät osoitti pystyvänsä horjuttamaan joukkuetta. Voiton tuoma itseluottamuspiikki johtaa Ässiä pitkälle myös kolmannessa kohtaamisessa ja se pistää Kärpät ahtaalle. Ottelun ratkaisua voidaan joutua hakemaan jopa jatkoajalta saakka.
 • 2
 • 3
 • 2
 • 3
TPSSaiPa
"TPS sysää SaiPan kuilun reunalle"
SaiPa on kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa haastanut TPS:n täysin, mutta turkulaisryhmä on rankaissut sitä huolimattomuusvirheistä. Tiukat tappiot lisäävät varmasti nälkää lappeenrantalaisryhmään, mutta se ei riitä TPS:ää vastaan. Turkulaisjoukkueen kokenut osasto Eric Perrinin ja Ilari Filppulan johdolla on ollut hyvässä vireessä ja rokottanut erikoistilanteista SaiPaa kovalla prosentilla. Lappeenrantalaisryhmä taistelee kovasti myös lauantaina, mutta isäntien rutiini ratkaisupaikoissa on liikaa sille ja TPS nappaa ottelusarjan kolmannen voiton.
 • 4
 • 5
 • 2
 • 3
JYPHIFK
"JYP nappaa toisen kiinnityksen"
JYP hävisi avauskohtaamisen hallinnastaan huolimatta, mutta tasoitti sarjan perjantaina, vaikka HIFK ottelussa olikin niskan päällä. Jyväskyläläisryhmän aktiivinen peli tuotti ongelmia avauspelissä HIFK:lle ja JYPin tehottomuus pelasti helsinkiläisjoukkueen. Jos pelin kuva on samanlainen myös lauantaina, iskee JYP vääjäämättä jossain vaiheessa. HIFK:kin saa oman hyökkäyspelinsä ansiosta tilaisuuksia hyökkäyspäässä, mutta JYP jauhaa voittoon tarvittavat osumat.
 • 2
 • 3
 • 1
 • 2
TapparaKalPa
"Tasainen taistelu jatkuu Tampereella"
Tapparan ja KalPan sarjassa on edetty tähän asti kotivoittojen merkeissä. Molemmat kamppailut ovat päättyneet maalin erolla, eikä kolmaskaan kohtaaminen muutosta tuo. Tappara on kotikaukalossaan ennakkosuosikki, mutta perjantain voitto toi varmasti kuopiolaisryhmälle itseluottamusta. Maaleja nähdään jälleen molemmissa päissä, mutta kirvesrinnat pystyvät kotikaukalossa nappaamaan toisen kiinnityksen välieräpaikkaan.
 • 3
 • 4
 • 2
 • 3

Iiro Tarkki

s. 1985 Rauma, FIN
188CM / 92KG
SOPIMUS: 2016