Kärpät teki 100 000 euron tappion

LIIGA / Uutinen
Kärpät sukelsi viime kaudella sekä urheilullisesti että taloudellisesti.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Kärppien tilikausi päättyi harvinaislaatuisesti miinukselle.

Liigan varakkaimpiin seuroihin lukeutuva Oulun Kärpät teki viime tilikaudestaan tappiota. Tappion suuruus on 100 000 euroa. Moiseen ei ole Oulussa totuttu, sillä Kärppiä on ylistetty jopa Suomen taloudellisesti parhaiten hoidetuksi urheiluseuraksi. Toissa tilikausi toi sille historiansa parhaan tuloksen, 883 000 euroa plussaa.

– Kautemme oli huono sekä urheilullisesti että taloudellisesti. Alan raakuus osoittautuu tässä. Urheilullinen epäonnistuminen näkyy herkästi kokonaisuudessa, kuten ravintolatoiminnassa ja oheistuotemyynnissä. Pääsylipputulomme putosivat noin 850 000 euroa edelliskaudesta. Se on isoin lovi, Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen kertoo.

– Syytä on meissä kaikissa tässä organisaatiossa työskentelevissä. Seurajohdossa, valmennuksessa, pelaajahankinnoissa. Kaikissa, viime kaudella vielä seuran puheenjohtajana istunut Virkkunen sanoo.

Kärppien viime kausi päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella toista suurseuraa Helsingin IFK:ta vastaan. Se on puolen Suomen jättiläiselle mahalasku.

– Toisaalta taloudellinen tulos olisi silti ollut saatavissa positiiviseksi urheilemalla. Jos olisimme voittaneet HIFK:n edes kerran siinä ottelusarjassa, olisimme saaneet vähintään yhden kotiottelun lisää. Sen tuotto olisi voinut hyvinkin olla suunnilleen juuri sen 100 000 euroa, Virkkunen huomauttaa.

Yksi vaihtoehto taloudellisen tuloksen petraamiseen olisivat olleet pelaajamyynnit. Niihin Kärpät ei kuitenkaan päätynyt, vaan päinvastoin vahvisti joukkuettaan vielä helmikuussa. KHL-puolustaja Ivan Svarny pestattiin Slovan Bratislavasta ja Liigassa hyvin esiintynyt laitahyökkääjä Brock Trotter Saimaan Pallosta.

Kärpät tiedotti tilinpäätöksestään tänään. Tiedotteessa ei kuitenkaan kerrottu tilikauden tulosta. Virkkusen mukaan se ei ollut tarkoituksellista, vaan inhimillinen virhe.

– Se oli erehdys. Kirjoittaja vain unohti laittaa sen tekstiin. Sinne loppuun tuloksen oli määrä tulla. Ei ollut todellakaan tarkoitus peitellä mitään. Minäkin huomasin asian vasta tultuani toimistolta kotiin, toimitusjohtaja vakuuttaa.

Tulosta ei kuitenkaan ole illan aikana päivitetty seuran saitilla julkaistuun tilinpäätösuutiseen.

Kärppien taloudellinen tilanne on yhä erittäin vahva. Nyt tappiolliseksi paljastuneen viime tilikaudenkin aikana se pystyi investoimaan liiketoimintansa monipuolistamiseen ja tekemään jopa yrityskaupan ostaessaan enemmistöosakkuuden vuotuista musiikkifestivaalia pyörittävästä Qstock Oy:stä.

– Tilikauden tulos ei vaikuta kilpailukykyymme. Panostamme joukkueeseen kuten aiemminkin ja tavoitteemme ovat entisensä, Virkkunen linjaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle