Kärpät ja Laser HT allekirjoittivat yhteistyösopimuksen

LIIGA / Uutinen
Oulun Kärpät ja lakeuden seudulla (Kempele, Liminka, Oulunsalo) toimiva jääkiekon erikoisseura Laser HT allekirjoittivat tänään (29.8.2001) yhteistyösopimuksen. Sopimus julkistettiin Kempeleen monitoimihallin avajaisottelun yhteydessä.

Monitoimihallin avajaisottelu oli Laser HT:n edustusjoukkueen ja Kärppien A-juniorijoukkueen välillä. Matsi päättyi Kärppien A-junioreiden hyväksi 2-10. Kakkosdivisioonan pohjoislohkossa pelaavan Laserin joukkuetta vahvistivat nimekkäät NHL-vahvistukset eli Edmonton Oilersissä pelaava Janne Niinimaa, ja jo oman pelaajauransa lopettanut kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja Reijo Ruotsalainen.

Sopimuksen merkitystä luonnehditaan pohjois-pohjalaisissa kiekkopiireissä merkittäväksi. Kovaan taloudelliseen iskuun päässeen ja merkittävän Aaro Kivilinna –palkinnon (paras seura) voittanut Oulun Kärpät ovat ottaneet yhteistyökumppanikseen jo vuosia merkittävää juniorikasvatusta Pohjois-Pohjanmaalla tehneen seuraliittymän Laser HT:n.

Seurajohtajat kiittelevät olosuhteita

Sopimuksen julkistamistilaisuudessa pitivät puheet Laser HT:n puheenjohtaja Antero Kurikka, Oulun Kärppien toimitusjohtaja Juha Junno ja Jääkiekkoliiton Pohjoisen alueen puheenjohtaja Olli Lahtinen.

Antero Kurikka, Laser HT

"Kiitokset Kempeleen kunnalle tämän jäähallin rakentamisesta, ja parempien olosuhteiden luomisesta jääkiekon harrastamiselle lakeuden ja miksei myös koko Oulun alueelle.

Oululainen jääkiekko on kehittynyt viime vuosina ison harppauksin eteenpäin, osin harjoittelu- ja harrastamismahdollisuuksien myötä, ja osin myös Oulun alueella toimineen yhteistyön kautta, jota on tehty neljä vuotta.

Nyt tätä yhteistyötä ollaan edelleen kehittämässä. Laser HT ja Oulun Kärpät ovat allekirjoittaneeet tänään seurojen kesken yhteistyösopimuksen. Tämän sopimuksen tavoitteena on kehittää paitsi pelaajia, niin myös valmentajia ja muuta seuraorganisaatioita siten, että Oulun alueen jääkiekon taso saataisiin edelleen nousemaan. Tähän mielestäni tämä nyt solmittu sopimus antaa hyvän mahdollisuuden."

Juha Junno, Kärpät

"Harvoin saa olla näin hienon jäähallin avajaisissa eli onnittelut kempeleläisille. Samalla haluan kiittää tästä hyvästä yhteistyöstä, mitä me neljä vuotta ollaan tehty tiiviisti Oulun alueella.

Toivottavasti – kun olosuhteet on saatu näin hienoiksi – niin yhteistyö vaan voimistuu. Näin saadaan uusia Reksoja, uusi Janneja tästäkin hallista.

Ehkä symbolisoi tätä meidän hyvää yhteistyötä Kivilinna –palkinto, minkä voitimme tänne Pohjois-Suomeen. Siinä on koko Oulun alue ja Pohjois-Suomi mukana. Toivotaan se, että Suomen parhaan jääkiekkoalueen palkinto pysyy pitkään Pohjois-Suomessa.

Vielä kerran onnittelut kempeleläisille ja toivotan samalla hyvää kautta Laserille. On hienoa katsoa tälläistä hallia, kiitoksia vielä kerran."

Olli Lahtinen, Jääkiekkoliitto

"Oulun alueen jääkiekkoilu on saanut mahtavan lisän tästä uudesta hienosta hallista. Jääkiekkoliiton pohjoinen alue onnittelee Kempeleen kuntaa, sekä jääkiekon ja jääurheilun harrastajia. Tämä on loistava lisä alueen toimintaan, antaa uusia mahdollisuuksia. Koko alueen jääkiekkoväen kiitokset ja menestyksen toivotukset tulevalle kaudelle."

» Lähetä palautetta toimitukselle