Kärkihyökkääjä jatkaa Minnesotassa

NHL / Uutinen
Jason Pominville jatkaa Wildin riveissä.
Kuva © Getty Images
Minnesota Wildin kärkihyökkääjiin lukeutuva Jason Pominville jatkaa seurassa.

Minnesota Wild tiedottaa tehneensä pitkän jatkosopimuksen amerikkalaishyökkääjä Jason Pominvillen kanssa. Joukkueen tärkeimpiin hyökkääjiin lukeutuva 30-vuotias laituri siirtyi Wildin paitaan kesken viime kauden, edustettuaan sitä ennen yhdeksällä kaudella Buffalo Sabresia. Pari kautta Sabresin kapteeninakin toiminut Pominville on joukkueen toisen kierroksen varaus kesältä 2001.

Pominville muistetaan teräsmiehenä, sillä hän pelasi neljä täyttä putkeen ilman poissaoloja. Kokenut laituri on parhaalla kaudellaan iskenyt Sabresin riveissä komeat 80 pistettä 82 ottelussa. Kesken viime kauden Wildiin siirryttyään hän ehti tehtailla yhdeksän pistettä kymmeneen peliin. Yhteensä amerikkalaisen tilastoihin on kertynyt 588 ottelua suuressa liigassa ja niissä on syntynyt 465 tehopistettä.

Uusi sopimus on viisivuotinen. Nykyinen, 2008 Sabresiin solmittu sopimus päättyy tulevan kauden jälkeen, mutta uusi sopimus pitää Pominvillen uudessa seurassaan kesään 2019 asti. Yhteensä hyökkääjä tienaa 28 miljoonaa dollaria viidessä vuodessa, eli 5,6 miljoonaa per kausi. Pominville on nyt Wildin viidenneksi kovapalkkaisin pelaaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle