Jyri Rönnistä uusi erotuomarijohtaja

LIIGA / Uutinen
Rönn ottaa haltuunsa Liigan ja Jääkiekkoliiton tuomariasiat.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Suuren määrän huipputason otteluita aktiiviurallaan viheltänyt Jyri Rönn on sekä Liigan että Jääkiekkoliiton uusi erotuomarijohtaja.

Rönn toimii jatkossa koko suomalaisen erotuomarikentän johtajana. Hänen vastuullaan on sekä Liigan että Jääkiekkoliiton alaisen tuomaritoiminnan kehittäminen ja organisointi. Liigan toimitusjohtaja Kimmo Rannisto kertoo, että alkuvaiheessa työ keskittyy Liigan tuomaritoimintaan.

- Sekä Liiga että Jääkiekkoliitto tarvitsevat tilanteen, jossa voi keskittyä pelkästään erotuomaritoiminnan tason nostamiseen. Tämä on pitkän tähtäimen satsaus, kertoo Rannisto Jääkiekkoliiton ja Liigan antamissa tiedotteissa.

Rönnin valinnan puolesta puhuivat muun muassa vankka kansainvälinen kokemus, verkostot ja samanlaiset näkemykset Liigan ja Jääkiekkoliiton kanssa tuomaritoiminnan kehittämisestä.

- Rönn tarjoaa ulkomaanseikkailujensa jälkeen sellaista ulkopuolista kokemusta, jota meiltä puuttui, toteaa Rannisto.

Urallaan 629 Liiga-ottelua, 263 KHL-ottelua, kahdet olympialaiset ja lukuisat arvokisat viheltänyt 44-vuotias Rönn toteaa itse, että valinta oli helppo.

- Minulla oli pöydällä jatkosopimustarjous KHL:stä. Tämä oli kuitenkin selvästi paras vaihtoehto, Rönn kommentoi.

Nimityksen myötä myös Liigan kilpailutoimenjohtajan Arto I. Järvelän toimenkuva muuttuu. Järvelä on viime vuosina hoitanut myös erotuomarijohtajan asioita.

- Minulle jää enemmän aikaa keskittyä itse lajiin. Aion jatkossa pitää tiiviimmin yhteyttä Liigan urheilutoimenjohtajien kanssa.

- Tarkoitus on, että Jyri pystyy keskittymään vain erotuomarien asioihin, kuten kouluttamiseen ja uusien tuomarien löytämiseen. Minulle jää hallinnollinen puoli, kertoo Järvelä.

» Lähetä palautetta toimitukselle