Laurikainen palaa Liigaan, muttei HPK:hon, jossa pelasi lainapestillä kaudella 2015-16.

Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

JYPille kova maalivahtikaksikko − Ilves hankki lupaavan MM-veskarin

Liigan maalivahtirintamalla tapahtuu, kun Pohjois-Amerikassa viime kaudet pelannut Eetu Laurikainen palaa kasvattajaseuraansa JYPiin. Jyväskylästä myös lähtee veräjänvartija, kun Ilves täydentyy Markus Ruusulla.

JYPissä tapahtui maalivahtiliikennettä sisään ja ulos, kun Markus Ruusu, 19, siirtyy Jyväskylästä Tampereelle Ilveksen riveihin. Lisäksi hurrikaanipaidat saavat vahvistuksen, kun Eetu Laurikainen saapuu torjumaan kiekkoja joukkueeseen.

Laurikainen, 24, on JYPin oma kasvatti, mutta liigakokemusta Jyväskylästä hänellä ei vielä ole. Lupaava nuorukainen lähti aikanaan A-junioreista Pohjois-Amerikkaan, jossa vierähti neljä kautta. Väliin mahtui myös kausi 2014–2015 Espoo Bluesissa.

− Erittäin hyvillä fiiliksillä takaisin kotikaupunkiin. Muistan JYPin pelit jo pienestä pitäen ja nyt käykin yksi pienen pojan unelma toteen. Jyväskylässä tavoitteena on menestys ja mahdollisuudet tällä joukkueella on mihin vaan. Helmikuussa leikattu lonkka on kuntoutunut odotetusti ja pelikunnossa ollaan kauden alussa, Laurikainen pohtii JYPin tiedotteessa.

JYPin maalivahtitandemin täydentää jo viime kaudella Jyväskylässä torjunut Juho Olkinuora.

188-senttinen Ruusu pelasi päättyneellä kaudella seitsemän liigaottelua JYPissä torjuntaprosentilla 93,8. KooKoosta vyölle kertyi kaksi ottelua. Ruusu oli myös mukana alle 20-vuotiaiden MM-joukkueessa.

− Ruusu on isokokoinen ja moderni nykytyylin maalivahti, joka lisää kilpailua maalivahtiosastollamme. Odotan innolla työskentelyä Ruusun kaltaisen potentiaalisen veskarilupauksen kanssa, Ilveksen maalivahtivalmentaja Markus Korhonen kertoo seuran tiedotteessa.

Laurikaisen sopimus on kaksivuotinen, Ruusun yksivuotinen vuokrasopimus.

Muokattu: 12.6.2017 kello 14.37: Ruusun sopimus täsmennetty vuokrasopimukseksi. Myös JYPin maalivahtikaksikon toinen osapuoli nimetty.

Lue myös

Älä haksahda muistelemaan eilistä, SaiPa on kierroksen paras pelikohde

LIIGA | 9.9.2017 10:00
Lauantain Liiga-kierroksella on tarjolla muutamia maistuvia kertoimia Pitkävedossa. Perjantain kierroksella selkäsaunan kokenut SaiPa hakee revanssin KooKoosta ja JYP jatkaa vahvaa menoaan HIFK:n kustannuksella. lue lisää

Liigaseurojen viime tilikausi näyttää positiiviselta – katso seura seuralta

LIIGA | 11.8.2017 15:03
Moni liigaseura teki viime kaudesta hyvää taloudellisesta tulosta. Mestaruuden voittanut Tappara ja hopeaa saanut KalPa takoivat myös eniten euroja. lue lisää

Liigan pudotuspelisivusto 2017

LIIGA | 18.4.2017 13:15
Liigan pudotuspelit alkavat 1. kierroksen otteluilla. Jatkoaika seuraa kevään huipennusta aina huhtikuun lopun finaaleihin asti. lue lisää

Kultaiset kypärät jakavat huippupelaajien mielipiteitä − "Se on pienimuotoinen rasite"

LIIGA | 17.3.2017 15:00
Veikkauksen kultainen kypärä on ollut jo yli 20 vuoden ajan Liigassa symboli parhaimmasta pistemiehestä. Varsinkin alkuaikoinaan kultainen kypärä herätti paljon närää, mutta mitä nykyiset liigapelaajat ajattelevat asiasta tänä päivänä? lue lisää

Joona Ikosella kuuden pisteen ilta - Ilves puolivälieriin

Muut Sarjat | 10.3.2017 21:47
Ilves selvitti tiensä puolivälieriin Joona Ikosen rohmutessa illan aikana peräti tehot 4+2. Myös muilla paikkakunnilla ratkaistiin Villi kortti -kierrokselta puolivälieriin matkaavat joukkueet. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

KärpätHIFK
"Hyvä isäntä, huono vieras"
Pistekeskiarvolla mitattuna Kärpät on sarjan paras kotijoukkue, eikä se ole jäänyt kertaakaan pisteittä kotihallissaan. HIFK on vastaavasti kolmanneksi huonoin vierasjoukkue. Myös sarjataulukossa joukkueet edustavat eri ääripäätä. HIFK ei ole oululaisille helppo suupala, mutta ennakkosuosikin viitta lankeaa silti Kärpille.
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2

Eetu Laurikainen

JYP #41 L mv
s. 1993 Jyväskylä
183CM / 84KG
SOPIMUS: 2019