Laurikainen palaa Liigaan, muttei HPK:hon, jossa pelasi lainapestillä kaudella 2015-16.

Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

JYPille kova maalivahtikaksikko − Ilves hankki lupaavan MM-veskarin

Liigan maalivahtirintamalla tapahtuu, kun Pohjois-Amerikassa viime kaudet pelannut Eetu Laurikainen palaa kasvattajaseuraansa JYPiin. Jyväskylästä myös lähtee veräjänvartija, kun Ilves täydentyy Markus Ruusulla.

JYPissä tapahtui maalivahtiliikennettä sisään ja ulos, kun Markus Ruusu, 19, siirtyy Jyväskylästä Tampereelle Ilveksen riveihin. Lisäksi hurrikaanipaidat saavat vahvistuksen, kun Eetu Laurikainen saapuu torjumaan kiekkoja joukkueeseen.

Laurikainen, 24, on JYPin oma kasvatti, mutta liigakokemusta Jyväskylästä hänellä ei vielä ole. Lupaava nuorukainen lähti aikanaan A-junioreista Pohjois-Amerikkaan, jossa vierähti neljä kautta. Väliin mahtui myös kausi 2014–2015 Espoo Bluesissa.

− Erittäin hyvillä fiiliksillä takaisin kotikaupunkiin. Muistan JYPin pelit jo pienestä pitäen ja nyt käykin yksi pienen pojan unelma toteen. Jyväskylässä tavoitteena on menestys ja mahdollisuudet tällä joukkueella on mihin vaan. Helmikuussa leikattu lonkka on kuntoutunut odotetusti ja pelikunnossa ollaan kauden alussa, Laurikainen pohtii JYPin tiedotteessa.

JYPin maalivahtitandemin täydentää jo viime kaudella Jyväskylässä torjunut Juho Olkinuora.

188-senttinen Ruusu pelasi päättyneellä kaudella seitsemän liigaottelua JYPissä torjuntaprosentilla 93,8. KooKoosta vyölle kertyi kaksi ottelua. Ruusu oli myös mukana alle 20-vuotiaiden MM-joukkueessa.

− Ruusu on isokokoinen ja moderni nykytyylin maalivahti, joka lisää kilpailua maalivahtiosastollamme. Odotan innolla työskentelyä Ruusun kaltaisen potentiaalisen veskarilupauksen kanssa, Ilveksen maalivahtivalmentaja Markus Korhonen kertoo seuran tiedotteessa.

Laurikaisen sopimus on kaksivuotinen, Ruusun yksivuotinen vuokrasopimus.

Muokattu: 12.6.2017 kello 14.37: Ruusun sopimus täsmennetty vuokrasopimukseksi. Myös JYPin maalivahtikaksikon toinen osapuoli nimetty.

Lue myös

Ilves murjoo JYPiä jäänrakoon − Erikoisia tapahtumia ei alusta puuttunut

LIIGA | 1.12.2017 19:06
Tampereen Hakametsän jäähallissa pelattava ottelu sai vauhdikkaan alun. lue lisää

TUTOn maalivahtiosastolle vahvistusta Liigasta

LIIGA | MESTIS | 30.11.2017 17:43
Ilvekesen maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon loppukauden mittaisella lainasopimuksella. lue lisää

Älä haksahda muistelemaan eilistä, SaiPa on kierroksen paras pelikohde

LIIGA | 9.9.2017 10:00
Lauantain Liiga-kierroksella on tarjolla muutamia maistuvia kertoimia Pitkävedossa. Perjantain kierroksella selkäsaunan kokenut SaiPa hakee revanssin KooKoosta ja JYP jatkaa vahvaa menoaan HIFK:n kustannuksella. lue lisää

Liigaseurojen viime tilikausi näyttää positiiviselta – katso seura seuralta

LIIGA | 11.8.2017 15:03
Moni liigaseura teki viime kaudesta hyvää taloudellisesta tulosta. Mestaruuden voittanut Tappara ja hopeaa saanut KalPa takoivat myös eniten euroja. lue lisää

Liigan pudotuspelisivusto 2017

LIIGA | 18.4.2017 13:15
Liigan pudotuspelit alkavat 1. kierroksen otteluilla. Jatkoaika seuraa kevään huipennusta aina huhtikuun lopun finaaleihin asti. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Eetu Laurikainen

JYP #41 L mv
s. 1993 Jyväskylä
183CM / 84KG
SOPIMUS: 2019