Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Laurikainen palaa Liigaan, muttei HPK:hon, jossa pelasi lainapestillä kaudella 2015-16.

Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

JYPille kova maalivahtikaksikko − Ilves hankki lupaavan MM-veskarin

Liigan maalivahtirintamalla tapahtuu, kun Pohjois-Amerikassa viime kaudet pelannut Eetu Laurikainen palaa kasvattajaseuraansa JYPiin. Jyväskylästä myös lähtee veräjänvartija, kun Ilves täydentyy Markus Ruusulla.

JYPissä tapahtui maalivahtiliikennettä sisään ja ulos, kun Markus Ruusu, 19, siirtyy Jyväskylästä Tampereelle Ilveksen riveihin. Lisäksi hurrikaanipaidat saavat vahvistuksen, kun Eetu Laurikainen saapuu torjumaan kiekkoja joukkueeseen.

Laurikainen, 24, on JYPin oma kasvatti, mutta liigakokemusta Jyväskylästä hänellä ei vielä ole. Lupaava nuorukainen lähti aikanaan A-junioreista Pohjois-Amerikkaan, jossa vierähti neljä kautta. Väliin mahtui myös kausi 2014–2015 Espoo Bluesissa.

− Erittäin hyvillä fiiliksillä takaisin kotikaupunkiin. Muistan JYPin pelit jo pienestä pitäen ja nyt käykin yksi pienen pojan unelma toteen. Jyväskylässä tavoitteena on menestys ja mahdollisuudet tällä joukkueella on mihin vaan. Helmikuussa leikattu lonkka on kuntoutunut odotetusti ja pelikunnossa ollaan kauden alussa, Laurikainen pohtii JYPin tiedotteessa.

JYPin maalivahtitandemin täydentää jo viime kaudella Jyväskylässä torjunut Juho Olkinuora.

188-senttinen Ruusu pelasi päättyneellä kaudella seitsemän liigaottelua JYPissä torjuntaprosentilla 93,8. KooKoosta vyölle kertyi kaksi ottelua. Ruusu oli myös mukana alle 20-vuotiaiden MM-joukkueessa.

− Ruusu on isokokoinen ja moderni nykytyylin maalivahti, joka lisää kilpailua maalivahtiosastollamme. Odotan innolla työskentelyä Ruusun kaltaisen potentiaalisen veskarilupauksen kanssa, Ilveksen maalivahtivalmentaja Markus Korhonen kertoo seuran tiedotteessa.

Laurikaisen sopimus on kaksivuotinen, Ruusun yksivuotinen vuokrasopimus.

Muokattu: 12.6.2017 kello 14.37: Ruusun sopimus täsmennetty vuokrasopimukseksi. Myös JYPin maalivahtikaksikon toinen osapuoli nimetty.

Lue myös

Tehokaksikko vei HPK:n tehot mukanaan, JYPin vahvalle vireelle jatkoa

LIIGA | 27.2.2018 10:17
Tiistain Liiga-kierroksella kärkimiehensä myyneen HPK:n viimeistelytehokkuuteen ei riitä enää uskoa. Ilveksen ja Pelicansin tehoiluun sen sijaan luotetaan, kuten myös JYPin voittoputken jatkumiseen. lue lisää

Heleniuksen ristiretki oli kostautua nolosti − JYPin erikoinen kavennusosuma hylättiin

LIIGA | 9.2.2018 19:49
JYP oli kiipeämässä yhden maalin päähän Ilveksestä, mutta erikoisesta tilanteesta ei tuomittu maalia. lue lisää

Ainutlaatuinen tilastoselvitys paljastaa: Liigan uskottomimmat fanit ovat Turussa ja Kuopiossa

LIIGA | 26.1.2018 11:59
Rauman Lukolla on Liigan uskollisin kotiyleisö. KalPalla ja TPS:llä puolestaan uskottomin. Jatkoajan laaja tilastoselvitys kymmenen edellisen kauden ajalta paljastaa, millä Liiga-paikkakunnilla kiinnostaa eniten kiiltävä ja missä ovat seuroille uskollisimmat elämänkumppanit. lue lisää

Liigan syyskauden epäonnistujat: JYP alisuorittaen pudotuspeleihin, moni muu jää asemalle

LIIGA | 22.12.2017 7:00
Jatkoajan Liiga-toimitus jakoi seurat onnistujiin, odotetulla tasolla suorittaneisiin ja epäonnistujiin. Yksi viidestä pettymyksestä lienee kuivilla pudotuspelejä ajatellen, mutta neljällä joukkueella on jo kova kiire. lue lisää

Ilves murjoo JYPiä jäänrakoon − Erikoisia tapahtumia ei alusta puuttunut

LIIGA | 1.12.2017 19:06
Tampereen Hakametsän jäähallissa pelattava ottelu sai vauhdikkaan alun. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

SaiPaTPS
"TPS:llä varaa parantaa"
Kaikki kunnia SaiPalle ensimmäisen ottelun hyvästä taistelusta, mutta jatkoajan ratkaisu kääntyy sekä pitkässä että lyhyessä juoksussa turkulaisten hyväksi. Lisäksi TPS:llä jäi enemmän varaa parantaa. Ensimmäinen ottelu ratkesi yksilön virheeseen, mutta virheet ovat osa pudotuspelien henkeä, ja SaiPan materiaali on herkempi virheille.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
ÄssätKärpät
"Kärpät osoittaa paremmuutensa"
Pudotuspelien parhaat yllätysmahdollisuudet ovat yleensä ensimmäisessä ottelussa, mutta Ässät ei pystynyt käyttämään tilaisuuttaan. Kärpät oli ensimmäisessä ottelussa selvällä marginaalilla parempi joukkue, eikä muutosta ole luvassa myöskään toisessa ottelussa. Ässät saattaa hyvinkin sortua kotikentällään ylihyökkäämiseen, varsinkin mikäli joutuu alkuvaiheissa takaa-ajajaksi, eikä Kärpät jätä tilaisuuksiaan käyttämättä.
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Luetuimmat

Markus Ruusu

LeKi #34 L mv
s. 1997
188CM / 79KG
SOPIMUS: Lainasopimus, loppukausi
VARAUS: 2015 Dallas Stars 6. kierros #163